Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

The Garden Brewery i Submarine se spajaju kroz AZ mirovinske fondove

garden-pivo

AZ mirovinski fondovi ulaze u 49,5 posto vlasništva The Garden Brewery koju će dokapitalizirati s 20 milijuna kuna. The Garden Brewery će, pak preuzeti 51 posto lanca Submarine, objavio je u srijedu poslovni.hr. The Garden Brewery, koji je pokrenut prije tri godine, postao je najveća craft pivovara u Hrvatskoj, čiji su i opseg proizvodnje i stil piva zapravo bliži industrijskoj proizvodnji nego craftu.

Za The Garden Brewery, prodavati craft pivo po niskim cijenama nema puno smisla, kao ni zadržavanje u okvirima malih craft pivovara. Prema podacima koje navode njeni predstavnici, The Garden Brewery raste “agresivno” po stopama višima od 30 posto godišnje. Izvoze u 11 zemalja i žele ozbiljno pojačati izvoz otvaranjem tržišta Australije i Južne Koreje.

Što je potvrdio i predsjednik Nadzornog odbora The Garden Brewery Tomislav Alpeza, koji je rekao da se tvrtka “našla na raskrižju – nastaviti projekt kao obiteljski posao, ili uz zadržavanje temeljnih principa koji uključuju održivost, etičnost i neovisnost – pokušati ostvariti daljnji rast”.
Odluka da uđu u zajednički biznis sa Submarineom, pojasnio je Alpeza, zahtijevala je dodatni kapital i drugačiju organizaciju tvrtke.

“Kada je riječ o zadržavanju neovisnosti”, kaže Alpeza, rodila se romantična ideja da rade za hrvatske umirovljenike, s obzirom da su otpočetka odbijali ideju povezivanja s nekim velikim komercijalnim kompanijama,” prenosi poslovni.hr. The Garden Brewery se sa Submarineom spaja kroz AZ fondove i najavljuje da će oba brenda nastaviti neovisno poslovati.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.