Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SOMMTV Autori slavnih dokumentaraca o sommelierima pokrenuli su streaming servis o hrani i vinu

sommtv

Ako vas zanima vino, male su šanse da niste gledali Somm. Dokumentarac koji prati grupu sommeliera u pripremama za najteži ispit u karijeri, onaj za Master Sommeliera, otkrio je kako zapravo izgleda profesija vrhunskih sommeliera, uveo ih u kulturni mainstream i pretvorio se u serijal od tri filma.

Autori Somma nedavno su pokrenuli novi streaming servis SommTV, posvećen hrani i vinu. SommTV producira vlastite emisije i prikazuje licencirane filmove poput Bottle Shocka. Najjači aduti su im live masterclassovi kojima je cilj istodobno educirati i zabavljati publiku i stručne, dubinske priče o vinskim temama, ali i o hrani i proizvodnji craft pića, uključujući kavu i sake. Platforma će službeno biti otvorena u ožujku 2020. a trenutno je dostupna pretplatnicima za 9,99 dolara mjesečno ili 74,99 dolara godišnje. SommTV ima i svoju aplikaciju.

“Industrija zabave nevjerojatno se mijenja, ljudi konzumiraju sadržaj na posve nove načine. Puno smo toga htjeli napraviti, ali nismo mogli jer nije bilo platforme na koju bismo stavili to što radimo, ” rekao je za Decanter osnivač SommTV-a, redatelj Somm dokumenatraca Jason Wise. “SommTV je za svakoga tko želi insajderski uvid u razna gastronomska područja. Nudimo nevjerojatan pristup vinarijama i kuhinjama u koje gledatelji ne bi nikad mogli ući ili biti dio njih.

“Cilj platforme, dodaje Jason, je pokazati koliko su vinska i restoranska industrija zapravo raznolike i uključive. To je i svojevrstan odgovor na kritike da je vinski svijet u dokumentarcima prikazao kao svijet bijelih mušakaraca ignorirajući sve ostale.

Na SommTV-u se pojavljuju i sommelieri publici poznati iz dokumentaraca. U prvoj epizodi nazvanoj Podrumske priče, veterani Dustin Wilson i Steven Spurrier traže bocu Chateau d’Yquema iz 1942. za koju se misli da su je nacisti napravili tijekom Drugoga svjetskog rata. Kako izgleda SommTV možete pogledati OVDJE

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.