Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

STAR TREK Kapetan Picard u novoj seriji se vraća u obiteljsku vinariju u Burgundiji

picard-g

Već nekoliko mjeseci na internetu nas presreću teaseri za novi spinoff Star Treka posvećen kapetanu Jeanu-Lucu Picardu. CBS-ova serija koja će se prikazivati na Amazonu, trebala bi doći krajem siječnja 2020. godine. Prvi službeni trailer koji je prije par dana objavljen na njunorškom Comic-Conu izazvao je dosta pitanja.

Popriličnu sekundažu u traileru imaju kadrovi vinograda, krupni kadrovi loza, široki kadrovi lijepih položaja, visoke trave među lozama i stare vinarije, u koju se Picard vraća pod stare dane. Trailer ne otkriva mnogo ali ima dovoljno tajanstvenih detalja da zadrži pažnju Trekkija do idućeg trailera.

Producenti se nadaju da je među njima dovoljno onih koji vole vina. Jer na tržište puno prije serije stiže nova linija vina, posvećena Star Treku i Picardu. Prema kanonu, kapetan Picard, kojega u Star Treku glumi genijalni Patrick Stewart, rođen je u La Barreu u Burgundiji. Njegova obitelj bili su poznati vinari, proizvođači Chateau-La Barrea i Chateau Picarda.  Mladi Jean-Luc Picard bio je preambiciozan za vinograde i podrume. Krenuo je stopama svojih predaka vojskovođa i istraživača, i prvi u obitelji napustio Sunčev sustav.

Sredinom 24. stoljeća, glavni u vinariji bio je Robert Picard, kapetanov stariji brat. Vinogradi su im 2267. godie dobili status grand crua. Vinogradi u novom teaseru za seriju Picard izgledaju puno starije nego u The Next Generation, vinski biznis Picardovih još se uvijek dosljedno i precizno prati. Možda i u novoj seriji vidimo neki tasting poput onoga koji je Robert Picard dvijetisuće dvjesto i neke organizirao u Akademiji zvjezdane flote. Ne dogodi li ste to, možete sami orgnizirati tasting Star Trek vina.

Vina koja Picardu u čast uskoro dolaze na tržište nisu iz Burgundije, ali proizvodi ih stvarna obitelj Picard. Ovi bordoški vinari na projektu su se udružili s firmom Wines That Rock. Za Star Trek kolekciju napravili su  Chateau Picard 2016, kupažu 85 posto cabernet sauvignona i 15 posto merlota iz njihovih vinograda u Saint-Estèpheu, koju opisuju kao “nježno zadimljeno vino puno začina”. U kolekciji je i United Federation of Planets – V2 Special Reserve 2017. kalifornijski zinfandel od starih loza iz apelacija Dry Creek Valley i Russian River Valley u Sonomi.  Kadrovi vinograda za trailer snimani su u kalifornijskoj vinariji Sunstone u Santa Ynezu.

Wines That Rock prodaju i limitiranu seriju kolekcionarskih sanduka s ova dva vina u kojoj je 1701 boca. “Naš je cilj bio proizvesti malu količinu, ograničenu seriju za kolekcionare kakvu bismo i mi kao fanovi Star Treka htjeli imati,” rekao je suosnivač tvrtke Howard Jackowitz. Oba vina možete pokušati kupiti OVDJE:

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.