Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Foodness, najluđi dućan s hranom za klince, upravo se pretvara u prvi zagrebački tinejdžerski restoran

drpepper

Foodness u Erdodyjevoj ulici, blizu Križanićeve  gimnazije i Branimir Centra, prije nekoliko je godina zasluženo postao gradska legenda. Mali Foodness prvi je u Zagrebu držao masovne američke tinejdžerske brendove, od Hershey’sa i cola s okusom, do Orea, Ben& Jerry’sa i Doritosa, koji se u vrijeme Foodnessova puta prema slavi još nisu prodavali u supermarketima.

Foodness, omiljena trgovina valjda svih klinaca između 10 i 17 (a i ponešto starijih adolescenata), upravo se radikalno  miljenja. Foodness će za nekoliko tjedana funkcionirati slično kao trgovine Seven Eleven, kojih je u svijetu na tisuće, i koje osim industrijske pakirane hrane prodaju raznoliku svježu hranu: peciva, pizze, salate, sendviče, kolače, palačinke, sladolede…

Na Foodnessovu zidu preko puta ulaza već je ugrađen stroj za proizvodnju američkog sladoleda. Ispred njega je bar za kojim će se pripremati palačinke i sendviči, i puno jela tipičnih za takve lokale, osim burgera, jer Foodness nema tehničke uvjete za roštilj. Dio prostora i dalje će raditi kao trgovina. Ovim se temeljitim sadržajnim redizajnom Foodness zapravo pretvara u prvi tinejdžerski  restoran ikad otvoren u Zagrebu.  S obzirom na blizinu Križanićeve gimnazije (u čijoj su lijepoj zgradi zapravo smještene čak četiri gimnazije) Foodnessu ne bi smjelo ići loše. Naprotiv.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.