Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Tomac, Korak i Šember sudjeluju na ovogodišnjim Danima vina u Jastrebarskom

plesivica-svi

U vinariji obitelji Tomac na Plešivici u četvrtak je najavljeno novo izdanje Dana vina u Jastrebarskom, najvažnije vinske manifestacije u okolici Zagreba, na kojoj će se ove godine nakon pauze predstaviti sve najbolje plešivičke vinarije, na čelu s vinarijama Tomac, Korak, Šember i Kolarić. S povratkom vinarije Tomac Dani vina postaju važno mjesto predstavljanja Plešivice kao najambicioznije hrvatske vinske regije.

Kad je riječ o proizvodnji vina, Plešivica je područje na kojemu nema mediokriteta, nema hiperprodukcije ni osrednjih vina. Ovu regiju obilježavaju vinari s vizijom, koji znaju što žele, organizirani su i potpuno fokusirani na razvoj kraja oko Jastrebarskog u relevantnu europsku vinsku regiju kroz kvalitetu, investicije i jasne terroirske stilizacije. Obitelj Šember lanije otvorila novi podrum, investiciju od dva milijuna kuna. Tomci su prije nekoliko tjedana imali prvu berbu crnog pinota u svom biodinamičkom vinogradu, dok obitelj Korak za ovu sezonu najavljuje otvaranje prvog fine dining restorana na Plešivici.

Plešivica je regija vrhunskih pjenušaca, rizlinga i crnih pinota neki od kojih već dostižu visoku međunarodnu razinu, o čemu svjedoče i svjetska priznanja, poput uvrštavanja Tomčevog pjenušca Amfora na Decanterovu listu šest najvažnijih pjenušavih vina na svijetu 2017. godine. 

Ovogodišnji Dani vina održavaju se u novom terminu, od “10. do 13. listopada na jaskanskoj Sajmištu. Termin je s ljetnog pomaknut na listopad kako bi vinari mogli dovršiti berbe i sudjelovati. Nov je i koncept manifestacije, s proširenim programom koji legitimira jaskansko područje kao vinsku i turističku destinaciju.

DANI VINA

Sajmište, Jastrebarsko

10-13. listopada

Otvorenje – 10. listopada – 19:00

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.