Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Matija Bogdan po drugi put napušta Ledbury zbog novog projekta u Hrvatskoj

matija-bogdan

Matija Bogdan, jedini hrvatski chef mlađe generacije zaposlen na ozbiljnoj poziciji u nekom od najboljih svjetskih restorana, lindonskom Ledburyju, na društvenim mrežama je najavio veliki zaokret u karijeri.

Bogdan je na svom Instagram profilu najavio da napušta Ledbury radi novog projekta u Hrvatskoj. “U nastajanju je jedan novi projekt i jedna nova epizoda moje karijere. S krajem godine odlazim iz Londona i vracam se u Hrvatsku, došlo je vrijeme da kuham svoju, a ne tuđu hranu.”

U nastajanju je jedan novi projekt i jedna nova epizoda moje karijere. Sa krajem godine odlazim iz Londona i vracam se u Hr, doslo je vrijeme da kuham svoju, a ne tuđu hranu. Za sad samo to, ostali info u svoje vrijeme.

222 Likes, 19 Comments – Matija Bogdan (@bogdan.matija) on Instagram: “U nastajanju je jedan novi projekt i jedna nova epizoda moje karijere. Sa krajem godine odlazim iz…”

Bogdan je napisao da još ne želi otkriti o čemu je riječ, ali ovo nije prvi put da napušta chefa Bretta Grahama. Prije dvije godine, nakon što je u Ledburyju dogurao do pozicije senior chefa, vratio se u Hrvatsku zbog, kako je kazao, kombinacije obiteljskih i profesionalnih razloga, spreman započeti nove, samostalne projekte.

Uz nekoliko gostovanja u hrvatskim restoranima Bogdan je u 24. godini diplomirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, da bi prošlog ljeta preuzeo kuhinju novog korčulanskog restorana De Canavellis, angažman koji nije dugo trajao.

Nakon neobičnog iskustva na Korčuli i razgovora s nekoliko uglednih stranih restorana, Bogdan se vratio u Ledbury, ovoga puta na poziciju chefa zaduženog za razvoj. Nedavno je s Markom Palfijem kuhao na čakovečkom 3FF Festivalu, jednom od omiljenih evenata dvojice međimurskih chefova. Za nadati se da će novi projekt u Hrvatskoj Matiji Bogdanu ispuniti ambicije koje Ledbury nije mogao.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.