Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Puteus Palaceu večerali smo teleći tomahawk koji se doslovno topio u ustima

puteus-palace

Sredinom rujna na moru je sve drukčije. Oko četiri popodne u Splitu  je sunce baš jako grijalo, ali nije bilo vruće kao u kolovozu. U trajektnoj luci kolona za brod za Supetar bila je još dosta dugačka, no svi su se uspjeli ukrcati. A na Braču se već na prvi pogled osjeti da je sezona pri kraju: nema one hektičnosti i viška energije tipičnih za sredinu ljeta.

U Pučišćima je, međutim, sve isto kao početkom kolovoza. U tom kamenoklesarskom mjestu ne postoji, naime, masovni turizam. Pučišća su bila jednako mirna i prije mjesec i pol dana i sada. Jedini znak promjena bio je jak vjetar, koji se digao u subotu oko osam  navečer, pa je sve do deset, pola jedanaest raznosio dim s roštilja vrtom lijepog heritage hotela Puteus Palace, otvorenog početkom ljeta.

Na roštilju je chef Duje Pisac pekao teleće tomahawk steakove. Premda je Puteus Palace primarno riblji restoran, ondje, prirodno, drže par velikih komada mesa, a sam glavni kuhar vrlo se dobro razumije u govedinu i teletinu. Puteusov teleći tomahawk (rez je dobio ime po velikoj kosti koja podsjeća na sjekiru) zaista jest mekan. Meso se doslovno topi u ustima, što smo u Hrvatskoj rijetko doživjeli, pogotovo kad je, kao u ovom slučaju, riječ o mesu domaće teladi mliječne pasmine.

Uz izvrsni  tomahawk od govedine s farmi mesarske obitelji Škokić, za koji nam u Puteusu kažu da im je jedno od najpopularnijih jela, poslužen je školski napravljen hollandaise umak. Bakovićev mekani, zaokruženi Plavac Murvica iz 2009. dobro se složio i s teletinom, i s vjetrovitom večeri u jednom od najljepših restoranskih vrtova na Braču.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.