Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Nestali chef njujorškog restorana Cipriani Dolci pronađen mrtav. Sumnja se na zločin

zamperoni

Andrea Zamperoni, glavni chef njujorškog restorana Cipriani Dolci na Grand Central Stationu, u četvrtak je pronađen mrtav u hostelu nedaleko od svoga stana u Queensu. Zamperoni je nestao nekoliko dana ranije i policija ga je tražila nakon što je chefova obitelj prijavila nestanak.

Hostel u kojem je pronađeno Zamperonijevo tijelo policiji je poznat kao okupljalište narkomana i prostitutki. Chefovo tijelo bilo je zamotano u deku a policiju je u hostel uputio telefonski poziv u kojemu ih je nepoznata osoba obavijestila da je na katu hostela u kojemu je boravio Zamperoni izbila gadna tuča.

Njegov sous chef policiji je rekao da je misli kako Zamperoni nije dobrovoljno napustio svoj stan, jer je ostavio sve dokumente. Čekaju se nalazi obdukcije kako bi se utvrdio uzrok smrti. Andrea Zamperoni imao je 33 godine. Rođen je u mjestu Casalpusterlengo u talijanskoj provinciji Lodi.

“Ako mu je netko nešto napravio, to je velika sramota za nas,” izjavio je Arrigo Cipriani, vlasnik venecijanskog Harry’s Bara, “Andrea je dugo radio kod nas, najmanje deset godina, u našim restoranima u Londonu, Miamiju i Abu Dhabiju. Andrea je bio svjetski putnik.”

Cipriani Dolce, restoran u kojemu je radio Zamperoni, dio je slavnog lanca luksuznih restorana i barova talijanske obitelji Cipriani, koji sue krajem 50-tih počeli razvijati od legendarnog venecijanskog hotela Cipriani i Harry’s Bara da bi ga 80-tih internacionalizirali otvaranjem prvog američkog Harry’s Bara u njujorškom hotelu Sherry-Netherlands. Jedno vrijeme vodili su i njujorški Rainbow Room. Obitelj Cipriani danas vodi 20 restorana u cijelom svijetu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.