Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Belje se pridružilo pokretu modernih hrvatskih rosea

rose-belje-2018-FB

Prije samo tri godine rosei su u Hrvatskoj bili tek usputna tržišna kategorija, na koju mnoge vinarije nisu obraćale pozornost, a neke su smatrale kako je rose slatkasto “žensko” piće, valjda po uzoru na Erzetičev Damski rose ili grozni portugalski Mateues.

U posljednje su vrijeme naši proizvođači uvidjeli da rose i u Hrvatskoj, kao i skoro svugdje u svijetu, posjeduje snažan komercijalni potencijal koji raste iz ljeta u ljeto. Pa se sve više pozornosti počelo poklanjati dizanju kvalitete vina, dizajnu posebnih etiketa i butelja, dok su se šećeri smanjili.

rose-belje-2018-ID

I tako je unatrag dvije ili tri godine nastao moderni hrvatski rose. Ovog se ljeta pokretu modernih hrvatskih rosea pridružilo i Belje. Redizajnirali su bocu i etiketu, pa su u restorane i trgovine poslali jedan od najatraktivnije pakiranih rosea u Hrvatskoj.

Beljski Rose iz 2018. sočna je kupaža 80 posto cabernet sauvignona i 20 posto crnog pinota. Vino je prepuno jakih voćnih aroma i okusa, s osobito izraženim jagodama, malinama i pečenim trešnjama. Premda sadrži neprevreli šećer, cabernet sauvignon osigurava mu dovoljno čvrstu strukturu koja novom beljskom Roseu daje karakter pravog vina. Za iduću bi godinu, iz komercijalnih, trendovskih razloga trebalo oslabiti boju, no prilično smo sigurni da će novi beljski Rose već ove godine zbog izvrsnog odnosa cijene i kvalitete, postati jedan od bestsellera u supermarketima.

Gastropreporuka Kad je propisno ohlađeno, ovo vam je vino pouzdani saveznik u borbi protiv visokih temperatura. Ako ga ne pijete samo, probajte ga s vrlo ljutom hranom poput curryja, zatim sa svinjetinom na roštilju, s pizzom, ali i s bobičastim voćem i dinjom.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.