Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Amerikanci su izmislili vrećice s kojima voće i povrće ostaje svježe triput dulje

hazel

Znamo da je situacija s bacanjem hrane danas tragična. Prema svim istraživanjima, 25 do 30 sve proizvedene hrane naprosto završi u smeću. I trgovci i proizvođači traže rješenja, ali stvari sporo napreduju. Jedan noviji izum privukao je dosta veliku pažnju.

Čikaški startup Hazel Technologies patentirala je vrećice veličine vrećica za šećer, koje se jednostavno ubace u kašete s voćem i povrćem i dramatično uspore truljenje. Riječ je novom doprinosu tehnologiji kontrolirane atmosfere koja se koristi za čuvanje kvalitete voća i povrća u distribucijskom lancu i zadnjih godina ubrzano napreduje. Izum Hazel Technologies temelji se na blokiranju produkcije etilena, jednog od ključnih faktora propadanja voća i povrća, i sprečavanja širenja gljivica.

Hazel Technologies, startup osnovan 2015. godine, tvrdi da njihove vrećice mogu trostruko usporiti propadanje i da se mogu koristiti u cijelom lancu, od pakiranja voća i povrća na farmama, preko transporta do čuvanja u distribucijskim centrima i hladnjačama. Mission Produce, najveći svjetski proizvođač ambalaže za avokado, već ih koristi za dulje transporte poput onoga iz Perua u Indiju, i tvrdi da avokado ostaje svjež dva tjedna dulje.

Hazel Technologies je ovih dana objavio da je u B rundi financiranja dobio 13 milijuna dolara investicija pa ukupno imaju 17,8 milijuna. Najveći ulagač je Pangaea Ventures fond. “Ponudili smo rješenje koje funkcionira i ekonomski i ekološki, povećava efikasnost duž cijelog opskrbnog lanca i sada ga možemo proširiti kako bi se smanjilo bacanje milijardi dolara hrane na međunarodnom tržištu,” rekao je nakon objave o financiranju direktor Hazel Technologies Aidan Mouat.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.