Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Orijent je otišao na najdulji godišnji u svojoj povijesti. Je li to loša vijest?

orijent-retro

Na vratima Orijenta, donedavno najbolje zagrebačke slastičarnice, piše da su zatvoreni zbog godišnjih odmora od 15.srpnja do 18. kolovoza. Cijeli je izlog oblijepljen bijelim pak papirom, kao da se interijer preuređuje. Orijent se zadnjih godina uopće nije zatvarao preko ljeta, a čini nam se da unatrag barem trideset godina nikada nije bio toliko dugo zatvoren.

orijent

Orijent je ovoga ljeta zapravo protratio veći dio sezone sladoleda, proizvoda po kojem je uz kesten pire uvjerljivo najpoznatiji. Početkom ljeta, poslije više od tri desetljeća, Orijent je promijenio vlasnike. Otišle su slastičarke IIdiza Tahiri i Šeherezada Sučević i Šeherezadin suprug Ivan, koji je vodio posao. Slastičarnu su preuzeli Sučevićev brat Mladen i jedan njegov poslovni partner.

Novi su vlasnici u lipnju uzaludno tražili novog glavnog slastičara (riječ je o jednom od najrjeđih  zanimanja u Hrvatskoj). Nadamo se da dugi godišnji  odmor i bijeli papir na Orijentovim vratima ne upućuju  na promjenu žanra. Na mjestu legendarne slastičarne u Maksimirskoj ne bismo željeli vidjeti nekakav konfekcijski kafić.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

Orijent je otišao na najdulji godišnji u svojoj povijesti. Je li to loša vijest?

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min