Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Legendarni Orijent promijenio je vlasnike. Ivan Sučević, njegova supruga Šeherezada i njena sestra Ildiza otišli su u penziju

orijent-g

Najvažnija zagrebačka slastičarnica unatrag pola stoljeća, odnedavno ima nove vlasnike. Kao što smo lani najavili, slastičarke Ildiza Tahiri i Šeherezada Sučević i njen suprug Ivan, koji je vodio posao, otišli su u mirovinu.

Gospodin Sučević još nas je prošlog proljeća obavijestio da traži kupce za Orijent jer je, eto, poslije više od 30 godina došlo vrijeme za povlačenje. Slastičarnu je ovog proljeća preuzela tvrzka Konfekt d.o.o. u vlasništvu Sučevićeva brata Mladena i jednog njegova poslovnog partnera.

No, veći je problem u tome što su iz posla izašle, kako nam je danas potvrđeno u slastičarni, gospođe Šeherezada i Ildiza, koje su osmišljavale i pekle Orijentove veličanstvene kolače.

Koliko nam je poznato, novi vlasnik Mladen Sučević upravo je u potrazi za vrhunskim slastičarom. Orijent je utemeljen još davne 1936. godine. Sestre Ildiza i Šeherezada Tahiri  i Ivan  Sučević  preuzeli su ga 1987. godine.

Orijent nikada nije koristio margarin umjesto maslaca ni praškove za sladoled umjesto pravog voća. Svi sastojci njegovih kolača i sladoleda bili su prirodni i prvorazredni. Nadamo se da će novi vlasnici poštovati Orijentovu nenapisanu ali desetljećima nepokolebljivu povelju o vrhunskoj kvaliteti. Orijent je velika, klasična zagrebačka institucija. Esplanada među slastičarnama. Njen se ugled ne smije dovoditi u pitanje.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.