Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Bar za doručke Eggspress preselio se u Orisov podrum

oris

Eggspress je trebao biti specijalizirani restoran za jaja, ali i koktel bar. Kako posao nije krenuo baš najbolje, brzo se odustalo od koktela, a radno se vrijeme skratilo do 15 sati. Eggspress se, dakle, pretvorio u lokal specijaliziran za doručke temeljene na jajima, od Benedicta do četiri ili pet vrsta omleta.

Nakon tri godine u podrumu na uglu Palmotićeve i Hebrangove, gdje se svojedobno nalazio ambiciozni restoran Sorisso, Eggspress se nedavno preselio u podrum Orisove zgrade kraj Meštrovićeve Džamije.

eggspress-g

Oris, smješten u lijepoj gradskoj palači u ulici kralja Držislava 3, ideološko je središte moderne hrvatske arhitekture: ondje se održavaju brojna predavanja i izložbe, a časopis Oris dugo godina spada među najbolje dizajnirana tiskana izdanja u Hrvatskoj.

Oris, međutim, nema sreće s restoranima. Japanski je restoran u Orisovu podrumu propao otprilike godinu dana nakon otvaranja, a ni ukrajinski restoran u kojem su, tko zna zašto, pokušavali kuhati francusku i talijansku hranu, nije izdržao mnogo dulje. Nije nam jasno zašto se Eggspress odlučio preseliti u Oris. Orisov prvi susjed je, naime, hotel Le Premier. A hotelski gosti obožavaju hotelske doručke. Servirati doručke vrata do hotela možda nije baš najmudrija ideja. Novi Eggspress nudi petnaestak jela, a radi do 14 i 30.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.