Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Boris Šuljić samo će ove godine proizvesti 1500 boca Potribice. Sav prihod ide sjajnoj Ribafishevoj akciji RokOtok

boris-suljic3-1-1

Kad smo u lipnju posjetili obnovljeni Boškinac, vlasnik Boris Šuljić još se oporavljao od stresa koji je vinarima u Dalmaciji priuštilo katastrofalno svibanjsko vrijeme. Bura s posolicom toliko je poharala Boškinčeve vinograde da nisu ni znali koliko će i hoće li vina proizvesti u ovoj berbi. “Ali moj prijatelj Rudi Štefan dao je genijalan prijedlog,”pričao nam je Šuljić, “Rekao mi je lijepo ti to sve poberi što je ostalo i napravi jedno vino, pa ga nazovi Potribica.”Zvučalo je kao dobar vic za tjeranje muke smijehom. Ali nije ostalo na vicu.

Šuljić je u ponedjeljak popodne na svom Facebook profilu objavio kako će Boškinčevi vinogradi ove godine na četiri hektara dati oko 1500 kilograma grožđa, koje će sve staviti u jedno vino, Potribicu. Potribicu će puniti u 1200 do 1400 boca i prodavati za 75 kuna, a sav prihod će donirati za RokOtok sjajnu akciju Domagoja Jakopovića Ribafisha koja svojom jedinstvenom porukom ovoga ljeta okuplja stotine djece i odraslih po hrvatskim otocima.

“Odlučio sam …cijeli prihod od prodaje tog vina donirati Domagoj Jakopović Ribafish i njegovoj http://rokotok.hr/ udruzi za promicanje aktivnog i zdravog života djece, koja je nastala iz velike boli i koja čudesnom snagom jednog divnog čovjeka i oca sve pretvara u ljubav. Stoga pozivam sve svoje drage kolege i prijatelje da se uključe u ovu akciju. Vino će biti dostupno već za Božić ove godine, minimalna količina je 6 boca, a maksimalna 60 boca,” objavio je Šuljić. Samo par sati kasnije, Potribica je bila rasprodana, i sudeći prema komentarima i statusima na društvenim mrežama, zasigurno bi bila rasprodana i da je najavljeno tisuću boca više. 

Foto

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.