Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Stari Kotač podsjeća na muzej starih zagrebačkih gostionica, ali je roštilj i dalje među najboljima u Zagrebu

stari-kotac

Evo zašto mislimo da je roštilj u Starom kotaču najbolji ili jedan od najboljih Zagrebu, što šokira brojne naše čitatelje. Prvo, pljeskavice i ćevapi su rahli, a ne nabijeni i paštetasti. Forme mljevenog mesa u Starom kotaču nisu vidjele zamrzivač.

Drugo, mljeveno meso u Starom kotaču bitno je manje masno nego u golemoj većini zagrebačkih roštiljarni. Zagrebačke roštiljarne pripremaju smjesu za ćevape s ukupno 40 do 43 posto masnoće.

stari-kotac-pljeskavica

Čini nam se da mljeveno meso u Starom kotaču nema više od 30 posto masnoće, što ga čini značajno lakše probavljivim, bez onog groznog, teškog aftertastea, koji vam se često kad izađete iz većine drugih roštiljarni. I treće, porcije u Starom kotaču nisu prevelike, tako da cijeli dan ne morate biti zatočenik jednog jedinog jela.

Naši ćevapi i pljeskavica koje smo pojeli u četvrtak oko podneva bili su uobičajeno izvrsni sočni i lagano zadimljeni. Sve je drugo u Starom kotaču nažalost, loše do grozno. Pivo je ograničeno na dva do tri brenda Zagrebačke pivovare. Prije su držali i točenu Bavariu. Nema ni jedne buteljke vina, a izbor litrenki je depresivan. 

stari-kotaci-cevapi

Prije su držali buteljke Zelenog silvanca iz Orahovice. Kruh spada u karitativno vojničku kategoriju prehrambenih proizvoda. Stari kotač dobro radi, ali je potpuno nerazumljivo zašto se ne želi barem malo modernizirati. S dvije-tri buteljke, par pristojnih priloga, neznatno finijim kruhom i nešto boljim salatama imali bi veći cash flow. Ovako, Stari kotač izgleda kao prigradske zagrebačke gostionice od prije pola stoljeća. A i cijene kao da su došle iz prošlog stoljeća (biftek košta sto kuna).

STARI KOTAČ

Petrovaradinska, Zagreb

HRANA +3/5  PIĆA 0/5  SERVIS 2/5  AMBIJENT 3/5 (terasa)

VISA Inspire_logo_web copy
aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Stari Kotač podsjeća na muzej starih zagrebačkih gostionica, ali je roštilj i dalje među najboljima u Zagrebu

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min