Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

CHEAP EATS U ZAGREBU Gdje zaista možete jesti pristojno i vrlo jeftino

salsa-g


Hrvatske kao i mnoge strane cheap eats liste, često pate od jednog te istog metodološkog problema. One uzimaju najjeftinija jela iz restorana koji su načelno puno skuplji, pa ih onda prezentiraju kao jeftinu hranu.

Mi smo ovdje pokušali sastaviti listu autentičnih cheap eats, gdje ne možete potrošiti više od 70 kuna s pićem, a svejedno se nećete otrovati, nego čak možete uživati.

Evo, dakle, zagrebačke liste stvarnih cheap eats mjesta.

1. Heritage, Petrinjska

heritage-tripadvisor

Mali sendviči/tapasi mogu koštati 20 kuna i manje. Plate s pršutom također su vrlo jeftine. Ambijent je ekscentrično civiliziran.

2. Umami, Skalinska

umami-1

Umami je najbolji u jeftinim kategorijama poput gyoza i sendviča. Curryji nažalost ne valjaju. No, Umami je i dalje najpouzdaniji jeftini okus dalekog istoka u Zagreba.

3. Stari kotač, Petrovaradinska, Prečko

Ova antikna roštiljarna i danas prodaje pljeskavicu za 34 kune. Pljeskavica u Kotaču manja je ali i neusporedivo ukusnija nego u velikoj većini zagrebačkih roštiljarni.

stari-kotac-pljeskavica

4. Pingvin, Teslina

pingvin

Ovaj legendarni, skoro cjelonoćni sandwich station isporučuje četrdesetak korektnih i obilatih sendviča u rangu cijena od tri do šest eura. Bojimo se da su u zadnje vrijeme počinili stratešku pogrešku uvodeći tjestenine, koje ondje zaista ne spadaju.

5. Lari & Penati, Petrinjska

lari-penati-reuben (1)

Lari & Penati jest dvadeset do pedeset posto skuplji od prethodno navedenih lokala, ali njegovi golemi i ultraukusni sendviči i salate predstavljaju fantastičnu vrijednost za novac.

6. Šalša, Kostelska

salsa-meatballs

S cijenama od 39 do 45 kuna trešnjevačka Šalša i dalje drži najbolji odnos vrijednosti i cijene među svim zagrebačkim zalogajnicama. Da je kuhanje malo pažljivije, Šalša bi vjerojatno bila na trećem mjestu ove liste. No, lani smo, nažalost, naletjeli na jedno baš amaterski pripremljeno jelo od piletine. Ne samo pogrešno skuhano, što se svakome događ nego amaterski koncipirano.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.