Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Stina je za konzultanta angažirala Chistopha Oliviera, bliskog suradnika čuvenog enologa Denisa Dubourdieua

stina-enolog

Prof. Denis Dubourdieu, koji je umro prije točno tri godine, bio je jedan od najvažnijih francuskih enologa svih vremena. Još za života zvali su ga najznačajnijim vinskim znanstvenikom našeg vremena. Dubourdieu je, među ostalim, radio s Cheval Blancom, Margauxom, d’Yquemom i brojnim drugim bordoškim vinarijama, kao i s više značajnih svjetskih vinskih kuća.

Dubourdieu je također bio direktor bordoškog Instituta za vinogradarstvo i vinske znanosti. Christophe Olivier dugo je vremena bio jedan od najbližih suradnika velikog Dubourdieua.

Bračka Stina nedavno je angažirala Oliviera kao enologa konzultanta. Dosad je proizvodnju vina za Stinu nadgledao Leo Gracin. Gospodin Gracin, mentor mnogim danas vodećim hrvatskim enolozima poput Slavena Jeličića, i dalje ostaje u Stininom timu. Gospodin Olivier, vjerojatno najugledniji strani enolog koji je došao u Hrvatsku još otkako je Ernest Tolj angažirao velikog Michela Rollanda, smatra kako vugava i plavac imaju možda najveći potencijal od svih dalmatinskih sorti grožđa. Veselimo se kušanju novih Stina vina, u čijoj će proizvodnji sudjelovati Christophe Olivier.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.