Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Poreču je otvoren Cheese Bar Barolin, jedan od originalnijih lokala u Istri

barolin-sir1 (1)

U Hrvatskoj nema mnogo cheese barova, a oni koji pokušavaju ozbiljno raditi prilično su uspješni, poput splitskog Paradoxa i zagrebačkog Cheese Bara blizu Trga bana Jelačića.

Prije mjesec dana u Poreču, par stotina metara od strogog centra, otvoren je Cheese Bar Barolin, čija je terasa sinoć bila prepuna. Barolin je jedan od najnaprednijih lokala u Poreču, koji pokazuje da se ovaj lijepi grad počeo buditi iz duge ugostiteljske i turističke hibernacije, kao i jedan od originalnijih lokala u Istri.

Cheese Bar Barolin

CheesebarBarolin #porec #itsnotviolina #letsgowithguitar #onlyhomemade

Barolin drži istarske, francuske, talijanske i švicarske plate sireva, peče svoj kruh koji je prilično dobar, a vlasnik je osobito ponosan na domaći pršut, kojeg, međutim, sinoć nije bilo. Mi smo naručili mladi Kumparičkin sir i Špin sir iz terana. Od zanimljivijih istarskih sireva imaju još Latusov Veli Jože. Dobili smo jako veliku dasku sa sirevima u izvrsnom stanju, s dobrim maslinama, nešto suhog voća i Ipšinom Selekcijom.

barolin-sir (1)
barolin-ottocento1 (1)

Opsežna vinska karta sadrži previše svježih i premalo odležanih vina, što je šteta, jer odležane malvazije mogu ići izvrsno uz sir Barolin drži i puno istarskih craftova, uključujući Kampanjolu i Buru. Premda treba ispraviti neke bitne elemente, poput nestabilnih stolova i šank stolica u dvorištu, zaista premale ponude odležanih vina i prilično irelevantnog izbora pjenušaca i šampanjaca, Cheese Bar Barolin jako je dobro mjesto, koje podiže cijeli Poreč. Sireve i buteljku bijelog Claijevog Ottocenta platili smo 400 kuna. Barolin, nažalost, ne prima ni jednu karticu.

barolin-karta
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.