Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chili Fusion Streetfood Vida Nikolića jedan je od najuzbudljivijih street food restorana na Jadranu

chlii-fusion-green-curry

Chili Fusion Streetfood smješten je u maloj konobi na porečkom Ribarskom trgu. Njegovih par stolova okruženo je velim terasama neke lokalne pizzerie i balkanskog grill restorana.  U tom se kontrastu najplastičnije vidi koliko je Chili Fusion Streetfood originalan u usporedbi s konkurencijom u Poreču.

Porečki turistički restorani nude, naime, nekoliko tipova iste dosadne hrane: pradavno smrznute frigane lignje, loše ćevape i pljeskavice, još lošije pizze i bezukusne pršute iz supermarketa. Chili Fusion Streetfood u toj konkurenciji strši kao televizijski toranj na Sljemenu nad šestinskim i gračanskim naseljima. 

Chili fusion streetfood

Čekamo vas !!#chilifusionstreetfood #porec #streetfood #asianfood

Mala kuhinja na porečkom trgu priprema desetak tipičnih azijskih formata koje je kreirao Vid Nikolić, guru azijskog street fooda u Hrvatskoj. Gospodin Nikolić povremeno osobno kuha u Poreču. U subotu oko podneva, kad je počelo Chilijevo radno vrijeme, naručili smo zeleni curry s piletinom i satay od piletine. 

chili-fusion-satay

Zeleni curry, recept koji je Vid Nikolić originalno razvio za zagrebački Time, bio je izvrstan, prebogat i umjereno ljut. Satay, azijski ražnjić u umaku od kikirikija i crvene curry paste, podsjetio nas je na ulične štandove u Kuala Lumpuru. Prilozi poput shiitakea i edamamea nadmašuju  hrvatske kriterije street fooda. Porečki Chilli Streetfood još prodaje katsu piletinu, poke, svinjsku potrbušinu i nekoliko wrapova i sendviča. I čuveni Nikolićev sticky toffee puding u dvije varijante. Sva hrana doima se slasno i uzbudljivo.

Cijene su više neko korektne: ni jedno jelo nije skuplje od 75 kuna, a porcije su velike. Chilli Fusion  Streetfood ne drži ni jedno vino, što je duboko pogrešno: ne možete otvoriti lokal u srcu Istre bez malvazije i terana. Da stvar bude još neugodnija, izbor piva je katastrofalan. Nadalje, ne volimo kad nam hranu poslužuju u stiroporu. No, kuhanje i koncept Chili Fusion Streetfooda toliko su napredni i zaista dobri, da se taj mali bar ubraja među najugodnija ovogodišnja gastronomska iznenađenja na Jadranu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.