Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Originalni recepti za ljetne koktele s gaziranom mineralnom vodom #3 Elegantni talijanski spritz barmena Darka Uremovića

jamnica-italicus

Talijani nisu izmislili spritz, nedokazane priče kažu da su spritzeve u Italiju donijeli Austrijanci. Ali Talijani su od spritza napravili životni stil. Lo spritz, popodnevno piće u društvu, talijanski je način slavljenja života. Da biste spritzirali kao Talijan, nije dovoljno sjesti i naručiti koktel.

Tajna talijanske kulture spritza je u jednostavnosti sa stilom, uživanju u najfinijim okusima pića i snackova uz najkraću i najjednostavniju pripremu. Darko Uremović, bar menadžer lošinjskih luksuznih hotela, to nam je specifično umijeće demonstrirao na koktelu s Italicus rosoliom di bergamotto, Noilly Prat vermutom i Jamnicom, koji poslužuje  s maslinom i listom bosiljka. Uremović je u baru Alto Rosso lošinjskog hotela Bellevue uveo prvu ozbiljnu listu spritzeva u Hrvatskoj. 

S ovim koktelom svaka će vam ljetna pauza postati la dolce vita. Ako imate slobodan trenutak poslije posla, ako vam se prijatelji najavljuju u zadnji čas, ako ne možete ništa jer je vani prevruće…Keep calm and spritz.

Italicus spritz

  • 4 cl Italicus rosolio di bergamotto  
  • 1 cl Noilly Prat vermuta
  • 10 cl Jamnice
  • 1,5 cl soka od limuna
  • maslina s paprikom na pickeru 1 kom
  • list bosiljka

U tumbler ili long drink čašu uliti Italicus, Noilly Prat i limunov sok, doliti Jamnicu do vrha i garnirati listom bosiljka. Uz koktel poslužiti maslinu. Prvo pojesti da očisti usnu supljinu i uživati u osvježavajućem piću

Ovaj sadržaj produciran je u suradnji s Jamnicom

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.