Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Napokon smo uspjeli probati hranu u Khaosu. Ozbiljno podsjeća na tajlandsku

thai-khaos-curry

Danas u pet do podneva uspjeli smo se napokon, doslovno iz petog pokušaja, probiti do hrane u najpopularnijem novom zagrebačkom restoranu, street food lokalu Khaos Thai, pred kojim su se mjesecima stvarali redovi. Do kioska na Iblerovu trgu došli smo pet minuta prije otvaranja kako bismo izbjegli uobičajene gužve, pa smo naručili curry za van. Ljubazna Tajlanđanka, koja dobro govori engleski, rekla nam je da se vratimo u 12 i 30. U pola jedan čekala nas je smeđa vrećica s punom čašom curryja i kutijom vruće mirisne jasmin riže. Važno je istaknuti da kontejneri za hranu nisu plastični nego kartonski.

khaos-g

Zeleni curry, gaeng kiew wan, jedno je od najpoznatijih tajlandskih jela. Zelena curry pasta boju dobiva od ljutih svježih zelenih čilija, a među obaveznim sastojcima tu su još korijander,  galangal ili đumbir, kumin , pasta od kozica, lemongrass, kokosovo mlijeko i limeta (zapravo listovi i kora kaffir limea, citrusa kojeg u Hrvatskoj baš i nema). U green thai curry ne stavljaju se kurkuma i piskavica, koji su obavezni sastojci u većini  drugih curryja. Ali se zato uvijek stavlja patlidžan. Patlidžan je esencijalni sastojak zelenog tajlandskog curryja.

khaos-thai-zeleni-curry

Khaosov zeleni curry bio je prepun kremastih patlidžana, kiselo sladak i opako ljut (tražili smo pikantniju verziju)  ukrašen blagim crvenim čilijima i fantastično aromatičan.

Zaista nas je podsjetio na curry s tržnica u Bangkoku, što nam se baš nikad nije desilo s azijskom hranom u Hrvatskoj. Loša strana Khaosova curryja jest isušena, mjestimično žilava teletina: idući  ćemo put probati verziju s piletinom. Da je meso bilo dobro, Khaos bi dobio ocjenu do ocjenu i pol više. Ovaj jako dobar i autentičan curry, s izvrsnom rižom, platili smo 56 kuna, što je jeftino s obzirom na kvalitetu i količinu. Alkoholnih pića nažalost nema, osim jednog prosječnog piva.

KHAOS THAI

Iblerov trg 10, Zagreb

HRANA +3/5  PIĆA 0/5  SERVIS -4/5

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.