Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

KUHNA NA ULCI Neki od najboljih slovenskih i hrvatskih chefova u subotu u Brežicama kuhaju u špageti vestern filmu

kuhna-brezice

U Brežicama se u petak i subotu u sklopu lokalnog festivala Brežice, my town održava sedmo izdanje Kuhne na Ulci, konceptualni street food festival na kojemu ove godine nastupa ozbilja lineup chefova iz Slovenije i Hrvatske. Tema su špageti vesterni.

Janez Bratovž, Jorg Zupan, Mate Janković, Igor Jagodic, Mojmir Šiftar, Črt Butul i drugi obrijani i počešljani kauboji, lovci na glave i izopćenici kuhaju u dvobojima, priređuju cooking show i naprosto donose na ulicu svoje izvrsno kuhanje, s vinima Ketlisa, Valtera Sirka i vinarije FrelihNa Kuhni na Ulci Janez Bratovž, chef ljubljanskog JB-a, predstavlja svoju sjajnu monografiju JBRestavracija, a Jože Rozman vinsku knjigu Čar vina.

Kuhna na Ulci pokrenuta je 2013. godine kako bi predstavila kuhare iz slovenskih regija Posavja i Dolenjske, no koncept se s godinama proširio na cijelu Sloveniju i, kako vidimo, okolne zemlje. Riječ je o jednom od najpopularnijih slovenskih street food festivala koji svake godine privuče nekoliko tisuća gostiju. Ako ne znate što biste u Zagrebu radili ove subote, sjednite u auto i za pola sata bit ćete u pod brežiškim Vodovodnim stupom, u gastronomskom špageti vesternu.     

.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.