Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

8 najboljih azijskih restorana u Zagrebu za prvu polovicu 2019. godine

khaos-g

Scena orijentalnih restorana u Zagrebu i Hrvatskoj lagano jača. Glavni zagrebački azijski restorani otvaraju podružnice na moru, pred dalekoistočnim street foodom Khaos Thai svakodnevno se stvaraju redovi, a ozbiljni sushi restorani koriste zaista najbolju tunu koja se može nabaviti u Hrvatskoj. S druge strane, nedostaju nam vijetnamski, malezijski i regionalni kineski restorani, dok je jedini preostali korejski prilično loš. Evo liste osam dobrih zagrebačkih azijskih restorana.

1. Tekka, Radnička

tekka-creme-brulee

Tekka je uvjerljivo najprofesionalniji i najozbiljniji etnički restoran u Zagrebu. Sushi i sashimi u Tekki katkad su svjetske klase, servis je izvrstan, dok vinska karta nažalost zaostaje.

2. Time, Petrinjska

Time je gastrotainment restoran s uglavnom vrlo dobrom hranom, osobito nigirijem s tunom i popularnim azijskim formatima poput gyoza, nasi gorenga i curryja, u što smo se ponovo uvjerili ovih dana. Uređenje i atmosfera puni su poticajne energije.

3. Takenoko, Gundulićeva

takenoko-2018-pho4 (1)

Uz sve probleme sa servisom (pa i s hranom) koji su ga napali unatrag godinu ili godinu i pol, Takenoko, prvi japanski restoran u Hrvatskoj još uvijek velika zagrebačka gastronomska institucija.

4. Royal India, Tkalčićeva

royal-india-biryani

Royal India koristi loše sastojke. Konobar koji vas poznaje upozorit će da nipošto ne naručite janjeće kotlete, jer je riječ o smrznutoj ovčetini. Kozice su velike ali gumenaste i tko zna kada i gdje zamrznute. Međutim, okusi su čarobni, baš kao u vrhunskim  indijskim restoranima u Londonu.

5. Hanami, Nova Ves

hanami-rakovica-sushi

Novi restoran obitelji Čimbur osvježio je zagrebačku gastronomsku scenu. Sve što smo dosad jeli bilo je barem dobro, a nigiri katkad odličan.

6. Khaos Thai, Iblerov trg

khaos-g

Promatrali smo kako se priprema hrana u malom kiosku ispred Importanne Galerije. Ondje dvije djevojke iz Tajlanda zaista kuhaju, s neka se jela čekaju više od pola sata. Khaos Thai, najveći komercijalni uspjeh zagrebačkog ugostiteljstva ove godine, nije fejk, nego pokazuje da njegovi vlasnici poštuju hranu.

7. Namaste, Horvaćanska cesta

namaste-restoran-zagreb

Radi se o sofisticiranoj, profesionalno skuhanoj južnoindijskoj hrani, puno nježnije začinjenoj nego u Royal Indiji. Ambijent, nažalost, više asocira na kongresnu dvoranu nego na restoran.

8. Dragon BBQ, Green Gold

dragon-bbq-dimsum

Dragon BBQ jako je uspješan za vrijeme ručka jer su zaposlenici u brojnim uredima u Radničkoj prigrlili koncept all you can eat ručka za desetak eura, koji obuhvaća čak i pekinšku patku. Od jeseni bi trebao krenuti i večernji azijski roštilj, po nešto višim cijenama.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.