Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Je li splitski SDP otišao na kvasinu? Njegova se nesuđena gradonačelnica pohvalila da je jela prstace

aida-batarelo-prstaci

Na Kultu Plave Kamenice pokušavamo izbjegavati stranačku politiku. Bavimo se politikom hrane i pića, turističkom politikom i nizom operativnih političkih odluka koje utječu na materijalni položaj restoranske i hotelske industrije.

No, stranačku je politiku katkad nemoguće ignorirati, kao u slučaju svadbe HDZ ova ministra poljoprivrede na vrlo skupoj Stanciji Meneghetti. Ili , kao u slučaju  današnjeg malog ali znakovitog skandala SDP ove splitske gradske vijećnice Aide Batarelo.

Gospođa Batarelo na društvenim je mrežama objavila fotografiju na kojoj se vidi da jede prstace. Poslije par sati, kad joj se cijeli internet  opravdano srušio na glavu, gospođa Batarelo pokušala se opravdati tvrdnjom da je prstace jela u Bosni i Hercegovini. Kao da je to bitno.

Jadran i njegovo podmorje jedna su geološka cjelina neovisno od državnih granica. Prstaci izlovljeni u Neumu za ekosustav Jadranskog mora jednako su pogubni kao prstaci izlovljeni u Istri. Podsjetimo da su šverceri istarskih prstaca sasvim nedavno osuđeni na zatvorske kazne (što podržavamo).

Valja zatim naglasiti da je Aida Batarelo prije par godina bila SDP-ova i HNS ova kandidatkinja za splitsku gradonačelnicu. E sada, budući da svaka suvremena lijevoliberalna stranka svrstava ekologiju među svoje prioritete, školjkaški incident gospođe Batarelo sugerira kako je splitski SDP otišao na kvasinu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.