Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Originalni recepti za ljetne koktele s gaziranom mineralnom vodom #1 DoubleO Fizz

jamnica-kokteli-valamar

Sa svojim mjehurićima, mineralnošću i svježinom, prirodna gazirana mineralna voda treba samo par sastojaka i dash dobrog pića da se pretvori u ljetnu pjenušavu senzaciju. Prirodne gazirane mineralne vode trenutno su jedan od najtrendi sastojaka za koktele. Uzlet koktela s gaziranim vodama nije neočekivan.

Njihove jednostavne, neopterećujuće formule, dovoljno kompleksni okusi za uživanje i niski udjel alkohola pogađaju baš sve zahtjeve ljetnih pića. Funkcioniraju kao aperitivi, kokteli za plažu ili večernja pića. Budući da smo konačno dočekali pravo ljeto, neke od ponajboljih hrvatskih barmena koji rade na moru zamolili smo za recepte za ljetne koktele s gaziranom vodom. Barmeni Valamarovog hotela Argosy odveli su nas u svoje organske vrtove.

Njihov DoubleO Fizz ime jedobio po njihovim gorkim narančama, točnije po domaćem džemu od gorkih naranči koji kuha Argosyjev chef Darijo Milanović. Bogati citrusi, čisti okusi, čvrsta kičma i blaga gorčina u DoubleO Fizzu, osvježeni mjehurićima i jedva primjetnom slanošću Jamnice, precizno pogađa onaj poznati dubrovački zen moment između povratka s plaže i priprema za večernji izlazak. Idealan popodnevni koktel.

DoubleO Fizz

jamnica-doubleo

Sastojci

  • 5cl Noštromo vinskog gina Rossi
  • 2 barske žlice džema od domaće organske gorke naranče 
  • 15cl Jamnica mineralne vode

Džem od gorke naranče u čaši razmutite u ginu. Čašu napunite ledom, zatim dolijte Jamnica prirodnu gaziranu mineralnu vodu i promiješajte. Ukrasite grančicom ružmarina i peelom od naranče. Poslužite bez slamke. 

Ovaj sadržaj produciran je u partnerstvu s Jamnicom

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.