Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ovi novi štapići od kombuche vjerojatno su najzdraviji sladoledi na svijetu

kombucha-sladoled

Ruby Schechter, osnivačica startupa The Better Pop Co. odrasla je s majkom koju je cijeli život mučila preosjetljivost na hranu. A to znači vječnu borbu s redukcijama prehrane i probioticima. Schechter je tako dobila uvid u tržišnu nišu kojoj se zapravo nitko ne obraća. Odlučila je razviti proizvode s kojima će ljudi preosjetljive probave moći uživati u hrani, u ovom slučaju sladoledu, a da to ne moraju plaćati tegobama.

Geometrijski sladoledi od kombuche prvi su rezultat višegodišnjeg eksperimentiranja. Riječ je o smrznutom ljekovitom pripravku od kombuche, voća i začina koji blagotvorno djeluje na probavni mikrobiom i napravljen je tako da ne smeta ljudima koji imaju problema s osjetljivim zubima.

Osim toga, sladoled je dobio dosta dobre recenzije za okus. “The Better Pop je novi način konzumiranja probiotika. Mnogi probiotici dolaze u tabletama ili prahovima, u vrlo kliničkim pakiranjima. Htjela sam to promijeniti imajući na umu zdravlje,” izjavila je Ruby Schechter za The Laughing Squid. Patentirani oblik sladoleda osmišljen je tako da se može zagristi bez da zubi ulaze duboko u ledenu masu, što manje iritira zube. The Better Pop trenutno se prodaje u okusima Piña Colade, Višnje i sumaca, Vanilije, cimeta i jabuke, Ananasa sa čilijem i tamarindom i Manga s mandarinom. Za sad se može kupiti samo u New Yorku, ali ako doma imate kombuchu, ovu ideju možete uspješno primijeniti na zdravi kućni sladoled.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.