Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Barmeni Kruno Rozić i Marijan Maksan miješali su koktele na londonskoj burzi

rozic-maksan-london-burza

Dan tržišta kapitala u svibnju se obilježava u cijelom svijetu. Središte obilježavanja je, naravno, londonska burza, epicentar svjetskog financijskog biznisa. Na nedavno održavnom Danu tržišta kapitala u Londonu, Coca-Cola HBC AG pozvala je velik broj investitora i analitičara na prezentaciju poslovnih strategija na kojima planira rast do 2025. godine. 

Budući da je Coca Cola HBC Hrvatska na tom skupu istaknuta kao primjer dobre prakse u sektoru destilata u HoReCi, hrvatski tim Coca Cole predstavio se s koktelima za sudionike prezentacije u Cityju. Koktele su u zgradi londonske burze pripremali brend ambasadori Coca Cole Kruno Rozić i Marijan Maksan, hrvatskoj publici poznatiji kao barmeni popularnih zagrebačkih craft barova Aperitivo i Dežman mini. 

london-burza
london-burza1
Kruno Rozić, Zoran Bogdanović (CEO, Coca-Cola HBC AG), Filip Verbanac i Marijan Maksan
london-burza-menu

Rozić i Maksan radili su šest koktela: Palomu na bazi Herradura Plata tekile, kordijala od kore grejpa u klarificiranoj verziji sa Schweppes Salty Lemon Tonicom, zatim kombinaciju vermuta, vanilije i Zero Cole u originalnoj boci Coca Cole, Botanist gin sa sirupom od dinje, sherryjem i Schweppes Light Tonicom i na kraju milk punch od Macallan whiskyja odležanog 12 godina. 

Na listi su bila i dva bezalkoholna koktela sa Schweppes Tonic Waterom, jedan na bazi cold brew kave a drugi na bazi bezalkoholnog gina i kordijala od bazge. Reakcije su, kako nam je u petak ispričao Rozić, bile više nego dobre. “Ovo je još jedno priznanje hrvatskoj barskoj sceni i potvrda da je kvaliteta barmena i njihovih koktela u Hrvatskoj na razini svjetskih koktel metropola,” rekao nam je Filip Verbanac iz Coca Cole HBC Hrvatska.

Hrvatska scena craft koktela jedan je od zanimljivijih fenomena u domaćem ugostiteljstvu. Riječ je o vrlo maloj zajednici ozbiljno talentiranih barmena i ambioznih distributera koji u Hrvatsku redovno dovode najvažnije svjetske barmene i edukatore i koji bi uz intenzivan i sustavi rad na profesionalizaciji i kvaliteti, za nekoliko godina Hrvatsku mogli pretvoriti u ozbiljan regionalni hub rastućeg barskog biznisa. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.