Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

FULIRANJE SELI NA MORE 1. kolovoza kućice se otvaraju u Garden Resortu u Tisnom

GARDEN-fuliranje

U zagrebačkom Garden Bar&Kitchenu u srijedu je predstavljeno prvo izdanje Fuliranja koje će se održati izvan Zagreba. Fuliranje, jedan od najuspješnijih zagrebačkih turističkih brendova iza kjoega stoji kolektiv Kokoš ili Jaje, s godinama je postalo najpopularniji adventski događaj koji zadnjih godina privlači više od 700.000 ljudi svake zime.

fuliranje-more-press

Za prvo širenje izvan Zagreba Fuliranje je, logično, odabralo obalu i turističku sezonu. Prvo morsko Fuliranje održate će se od 1 do 4 kolovoza u The Garden Resortu u Tisnom. Koncept je isti kao u Zagrebu, samo vremenski komprimiran: 12 bendova i muzičara, izvrstan lineup DJ-eva, po tri koncerta dnevno i štandovi s pažljivo odabranim street foodom, craft pivima, vinima i koktelima. Na press konferenciji u srijedu svoje su nastupe najavili Parni Valjak, Darko Rundek&Ekipa, Ljetno Kino, Detour, Boa II i Pavel, a na Fuliranju će nastupiti i Massimo, Goran Bare&Majke, Damir Urban&4, Psihomodo pop, Vojko V i Kuzma&Shaka Zulu.

bozikov-basic
Chefovi Ante Božikov i Vjeko Bašić
fuliranje-arancini

I dok će premostiti jaz od Parnog valjka do Vojka V biti zanimljiv pothvat, s druge strane, na kućicama s hranom i pićem, nema oscilacija. Lista restorana koji nastupaju još nije objavljena u potpunosti, a ono što je sigurno jest da će gosti Fuliranja moći jesti uvijek iznenađujuće morske intervencije Vjeke Bašića iz konobe Boba, Ante Božikova iz konobe Opat (koji su na prezentaciji u Zagrebu radili izvrsne arancine od sušenog morskog psa) i uobičajeno dobar mesni  street food Gardenovog chefa Marka Palfija, koji za ljetno Fuliranje listu proširiti juhama, veganskim i azijskim jelima.

fuliranje-kokteli

Cijeli događaj bit će, najavljuju organizatori, ekološki neutralan i neće ostaviti traga na okolišu u Tisnom. Ovo logično kobrendiranje The Garden Festivala i Fuliranja, zbog profesionalnosti i kvalitete oba projekta, za ljetnu bi ponudu u Dalmaciji moglo biti puno više od zbroja dvaju popularnih evenata.

Ulaznice za možete potražiti OVDJE

Foto/Filip Bašić

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.