Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Julius Meinl je otvorio natjecanje barista za 2019. Pobjednik ide na Svjetsko prvenstvo u Melbourne

barista championship 2019 (5)

Bečka kuća Julius Meinl otvorila je prijave za Julius Meinl Barista Championship, novo izdanje njihova natjecanja za hrvatske bariste. Finale će se održati 28. rujna u Zagrebu, nakon izlučnih natjecanja u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu. Prijave za Osijek u zatvorene, rokovi za prijave za ostale gradove su: 10. lipnja za Zagreb, 01. srpnja za Rijeku i 26. kolovoza za Split. Baristi se mogu prijaviti OVDJE.

Pobjednik ide na Svjetsko prvenstvo barista u Melbourne, kao posjetitelj. Prvoplasirani i drugoplasirani iz polufinalnih natjecanja sudjelovat će u finalu. Prijave su besplatne. Na Julius Meinl Barista Championshipu sude po dva osjetilna, jedan tehnički i jedan glavni sudac. Baristi će pripremati po jedan espresso, jedan cappuccino ili latte art i jedno signature bezalkoholno piće na bazi espressa.  

Baristi koje žiri odabere na temelju poslanih videa, natjecat će se 14. 6. u zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema od 16 do 20 sati. U svakom gradu u polufinalnim natjecanjima sudjeluje po osam barista. Po dvoje najboljih iz svakog polufinala sastat će se u finalu u Zagrebu 28. rujna.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.