Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Vlaškoj je otvoren Khaos Thai, prvi zagrebački tajlandski street food lokal

khaos-g

Zagreb nikad nije imao sreće s tajlandskim restoranima. Jednom pradavno, početkom 2000-tih u podrumu Branimir Centra radio je Opium, koji je bio okej prvih godinu dana, ali je zatim kvaliteta počela padati, kao i broj gostiju.

Takenoko, Tekka, Time i Asia Gold imali su i još imaju ponešto dobrih izvedbi tajlandsko-zapadnih klasika na svojim jelovnicima, no poslije zatvaranja Opiuma nitko se u Zagrebu nije posebno bavio tajlandskim kuhanjem, koje spada među najuzbudljivije na svijetu.

Khaos Thai

tomyumsoup #hot #spicy #hotandsoursoup #thaistreetfood #zagreb #croatia #tajland #journalhr #croatiafulloflife #gastrohr #dobrahrana 🇹🇭 📷 @saulapantic

Nedavno je u kiosku na uglu Vlaške i Smičiklasove, kraj ulaza u Importanne Galeriju, otvoren Khaos Thai. Riječ je o street food lokalu s osam ili devet tajlandskih favorita, poput Tom Yum juhe, curryja i Pad Thaia. Cijene se kreću od 18 kuna za spring rollse, preko 49 kuna za juhu do najskupljih 63 kune za pad thai s kozicama (varijante s piletinom i teletinom nešto su jeftinije).

Nismo još stigli probati Khaosovu hranu, ali srdačno pozdravljamo samo otvaranje prvog tajlandskog street fooda u gradu. Zaista je bilo krajnje vrijeme .

Foto/Khaos, @oh.lame

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.