Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U proširenom Hanamiju probali smo nekoliko vrlo finih novih jela

hanami-sushi

Znate li što sigurno svjedoči o uspjehu restorana? Povećanje broja stolova. Zagrebački Hanami lani se otvorio s tridesetak mjesta. U veljači ove godine ondje su počeli manji građevinski radovi. Danas Hanami ima jedno pedesetak mjesta, a usred restorana postavljen je šank.

Hanami se povećao jer Zagreb naprosto obožava sushi i fusion, i jer chef Motohiko Mochizuki, koji je petnaestak godina proveo u Takenoku, zaista zna svoj posao. U ponedjeljak popodne probali smo nekoliko novih Mochizukijevih jela, koja će se na Hanamijevom jelovniku naći drugi tjedan.

hanami-skampi-kadaif

Škampi u kadaifu bili su fino slatki, s onim opojnim mirisom pečenih rakova, dok je majoneza od ježinca osigurala mineralnost i pikantnost.  Sushi je bio izvrstan. Nigirji s torom topio su se u ustima, rolice s lososovom kožom i ikrom ugodno su hrskale, dok su yamato rolice s konfitiranom tunom bile i slane i slatke i prepune umamija. S ovim je sushijem Hanami znatno unaprijedio svoju ponudu.

Naposljetku, ribeye od domaće govedine bio je perfektno precizno pečen, moćnog okusa i neobično mekan. Marinirani wasabi i sansho papar dodali su mesu neophodnu ljutinu, kao i egzotičnost od koje fusion restorani zapravo žive.

Na kraju smo još dobili vibrantni, kiselo slatki, domaći sladoled od yuzua i gumenasti mochi punjen pastom od azuki graha i ganachem od bijele čokolade, uz koje su nam donijeli duboki, jaki zeleni čaj sa smeđom rižom.

Današnja je degustacija opet potvrdila da Hanami Igora Čimbura izrasta u sve respektabilniji restoran. U podrumu Baltazarova kompleksa na Novoj Vesi za desetak dana trebali bi se otvoriti lijepo uređeni vinski bar i vinoteka, gdje će se uz dvadesetak vina na čaše nuditi i po tri jela u manjim formatima, iz Hanamija i Baltazara.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.