Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

PROLJEĆE U PARIZU Hotel Opera Richepanse primjer je sjajnog korištenja malog prostora na vrhunskoj lokaciji

richepanse

Prozori sobe broj 55 na petom katu butik hotela Opera Richepanse gledaju ravno u prozore Chanelovih ureda u zgradi preko ceste. U Rue Cambon neposrednoj blizini hotela u kojem smo proveli dio ovog tjedna, nalaze se trgovine Valentina, Toma Forda, Alexandera McQueena, Prade, Hermesa i niza drugih luksuznih modnih brendova.

Place Vendôme s Ritzom udaljen je pet minuta hoda lijevo od hotela, a Place du Concorde s palačom Crillon oko sedam minuta šetnje desno od Opere Richepanse, koja se tako zove po pariškoj Operi, koja se nalazi de facto iza ugla. Riječ je dakle, o jednoj od najatraktivnijih mogućih hotelskih lokacija u Parizu.

No, Opera Richepanse ima mali problem. Sobe u toj uskoj šesterokatnici vrlo su male. Oko dvadesetak kvadrata uključujući i kupaonicu. Zato Opera Richepanse ima četiri a ne pet zvjezdica. Ali, i s tako malim sobama i četiri zvjezdice Opera Richepanse postiže cijenu višu od 300 eura za noć. 

Takva je cijena, kao i visoka ocjena na Booking comu (9,2) moguća zato što je uprava Opere Richapanse svojim gostima odlučila ponuditi luksuz pravih pet zvjezdica kao kompenzaciju za skučeni prostor. Ručnici su debeli i mekani. Hotelska kozmetika mirisna i luksuzna (Diptyque). Tuš kabina od crnog mramora djeluje dramatično i raskošno, a sam tuš je izvrstan.

Na polici ispred ulaznih vrata stoji teglica s prvorazrednim mješavinom slanih orščića grickalica, a pored nje boca solidnog St.Emiliona. Madrac je toliko udoban, da smo svako jutro prekasno ustajali, a jastuci duboki i meki. Svjetlosna izolacija je toliko efikasna da se kroz zavjese ne probija ni jedna zraka sunca. 

Čistačica se poziva preko male kontrolne ploče kraj ulaza, tako da se Opera Richepanse riješila onih neurednih letaka koji vise na vratima soba većine hotela. Ti bi leci osoblje trebali informirati kada se soba može pospremiti, a ako letak slučajno zaboravite objesiti o vanjsku kvaku gotovo će vam se sigurno desiti da spremačica uđe u sobu dok još spavate (kao što nam se dogodilo nedavno u Poreču).

Osoblje u Opera Richepanse iznimno je ljubazno i efikasno. Kad smo u nedjelju ujutro došli u hotel, soba još nije bila sprema, jer smo stigli tri sata prije vremena za check in. Posudili smo hotelske kišobrane i otišli u šetnju. Kad smo se vratili, sva je naša prtljaga već bila u sobi. Idućeg smo dana u podne dali jedan sako na kemijsko čišćenje. Oko četiri, očišćeni i speglani sako već je visio u našem ormaru.

Opera Richepanse, hotel s četiri zvjezdice i 39 malih soba, svojim gostima nudi udobnost i servis pravih pet zvjezdica. To je tajna njegova uspjeha na tržištu, koja bi mogla biti poučna za mnoge naše hotelijere.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.