Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Svi McDonald’si u Austriji postali su američki konzulati. Ne šalimo se

mcdonalds

Vijest o jednoj od najbizarnijih odluka američke vlade u dosta jakoj konkurenciji, počela se širiti preko food blogova, ne preko news portala. Razlog je to što je riječ o partnerstvu američkog State Departmenta i McDonald’as. Prema novim propisima američke diplomatske mreže, svih dvjestotinjak McDonald’sovih lokala u Austriji postaju svojevrsni ekspres konzulati za američke državljane.

Amerikanci koji se u Austriji nađu u bilo kakvoj nevolji, izgube putovnicu ili trebaju konzularne usluge, mogu ušetati u prvi McDonald’s i zatražiti od osoblja da ih spoji s američkom ambasadom. I naručiti nešto za pojesti, naravno.

Partnerstvo McDonald’sa i američke ambasade u Beču objavljeno je 10. svibnja, s dosta oprečnim reakcijama, od memeova na temu McPassporti i McVisa do ozbiljnih pitanja, recimo kako je moguće da SAD jedan tako osjetljiv javni servis outsourca privatnoj korporaciji, i zašto to čini baš u Austriji. Time je citirao dužnosnika State Departmenta koji tvrdi da diplomacija povremeno surađuje s privatnim sektorom i nevladinim organizacijama i da je cilj suradnje s McDonald’som u Austriji olakšati život američkim državljanima kojima se u toj zemlji dogodi neka nezgoda.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.