Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Acrobat je na hrvatsko tržište pustio Sassicaiu iz 2015. vino godine prema Wine Spectatoru

sassicaia-g

Wine Spectator lani je toskansku Sassicaiu iz 2015. proglasio vinom godine. Monica Larner, glavna talijanska recenzentica Parkerova Wine Advocatea, ocijenila je Sassicaiu iz 2015. s 97 bodova. James Suckling, nesporni stručnjak za talijanska vina, ovoj je Sassicai dai 98 bodova. Brojni engleski, američki i talijanski stručnjaci uspoređuju Sassicaiu iz 2015. s legendarnom berbom 1985.

Sassicaia iz 1985.godine prvo je talijansko vino ikad ocijenjeno s perfektnih 100 bodova. Sassicaia je prvi put puštena na tržište s berbom 1968. Radilo se o začetniku supertoskanskog žanra, uz Antinorijev Tignanello. Sassicaia dolazi iz toskanske maritimne apelacije Bolgheri. 

Vinificira se od cabernet sauvignona i cabernet franca, a unatrag četrdesetak godina stekla je renome jednog od najglasovitijih talijanskih vina, u rangu Angela Gaje, Roberta Voerzia, Quintarellija, Valentinija ili Mianija. Zagrebački Acrobat ovih je dana počeo prodavati Sassicaiu iz 2015.

Osim tog čuvenog vina, tvrtka Dina Kušena nudi i Sassicainu drugu etiketu Guidalberto, koji je, naravno, puno jeftiniji i pristupačniji te predstavlja izvrsnu vrijednost za novac. Guidalberto spada među ona vina koja omogućuju restoranskim i hotelskim gostima da se za prihvatljiv novac upoznaju s rukopisom jedne od najznačajnijih talijanskih vinarija.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.