Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

The Frajle su raspjevale i rasplesale šator pun vina na porečkoj rivi

wine-nights-g

Wine Nights je veliki vinski festival koji se održava u Poreču do 11. svibnja. U povodu Wine Nights, koje organizira Valamar, porečki barovi toče vina istarskih proizvođača po prijateljskim cijenama, dok restorani u suradnji s vinarima pripremaju posebne menije.

Glavna atrakcija Wine Nightsa svakako je veliki šator na porečkoj rivi, u kojem se održavaju koncerti i pije jako, jako puno vina. I zbog dobre atmosfere, ali i zato što su cijene nevjerojatne.

Buteljka bilo kojeg vina koje se nudi u šatoru košta 100 kuna, a čaša 15 kuna. Naravno, riječ je o vinima bazičnih kategorija. Na ovogodišnjim Wine Nights vidjeli smo Lagunine, Damjanićeve, Cossettove, Frankovićeve, Misalove, Tomasove i Armanove štandove, no prodavala su se i neka druga vina, poput Fakinovih i Belajevih.

wine-nights

Food truck pored ulaza u šator nudio je prilično originalan meni, koji se bazirao na laganoj hrani: povrću , kozicama i piletini. Umjesto uobičajenog pomfrita pržio se batat, dok pljeskavica u veggieburgeru nije bila napravljena od seitana nego, ispravno, od miješanog povrća.

U četvrtak navečer na Wine Nights nastupile su novosadske The Frajle, koje su raspjevale i rasplesale stotine ionako veselih gostiju, a vino je teklo u potocima. Malokad smo vidjeli da toliko puno ljudi pije toliko puno pristojnih vina na jednom mjestu. Porečki Wine Nights jako je dobar format za neobaveznu popularizaciju vina, u kojem bi trebalo sudjelovati još više istarskih vinarija.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.