Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Za tjedan dana počinje treći Cocktail Week Zagreb. Evo zašto je to važno

cwzg-lovro-vukadin

Mnogo toga se promijenilo na domaćoj barskoj sceni u posljednjih nekoliko godina, a svakako najbitnija promjena je upravo živost koja se iz godine u godinu, među ostalim, sve bolje vidi na zagrebačkom tjednu koktela.

Unatoč činjenici da je velik broj zagrebačkih barmena srednje generacije završio na korporativnim pozicijama brand ambasadora ili novim obalnim projektima, ove su godine mlade snage zaslužne za rekordne brojke. Na zagrebačkom Cocktai Weeku od 13. do 19. svibnja sudjeluje 14 barova s 24 barmena koje ćemo detaljnije predstaviti u nekom od idućih tekstova, ali i 13 barova iz ostalih gradova u Hrvatskoj, napokon uključujući i neke prestižne hotelske barove poput dubrovačkog Hilton Imperial Bara ili Primi Terreni bara novootvorenog rovinjskog Grand Park Hotela.

Joe Schofield
Joe Schofield, Tipling Club

Osim inflacije kvalitetnih barmena na domaćoj sceni, Cocktail Week Zagreb je značajno digao i kvalitetu stručnog sadržaja i gostiju. Četvrtak je ove godine rezerviran za B2B koktel zabavu, namijenjenu isključivo publici iz industrije – distributerima, barmenima, vlasnicima lokala i novinarima, a line-up barmena koji tamo pripremaju pića zaista je impresivan.

cocktails for you
Cocktails For You

Popis predvode Joe Schofield koji nakon singapurskog Tipling Cluba s bratom sprema novi bar u Engleskoj, a ima duplu nagradu za najboljeg barmena na svijetu – s  World’s 50 Best Bars i Tales of Cocktail natjecanja od prošle godine, Remy Savage iz londonskog Artesiana – vlasnik titule najboljeg europskog barmena po izboru Bar Conventa u Berlinu i autor nevjerojatne koktel karte s 22 koktela od 2 sastojka o kojem smo već pisali te Cocktails for You ekipa koja se može pohvaliti najvećom platformom za koktele na društvenim mrežama – imaju publiku od preko milijun ljudi.

Remy Savage
Remy Savage, Artesian

Lokalne boje na ovom važnom partiju brane hrvatske snage iz dijaspore – barmeni i barmenice koji su barske karijere izgradili u drugim zemljama pa tako dolaze i irski finalisti World Classa Ivana Marešić i Alan Petrović, Milan Ormanović koji sa Alanom vodi Americana Bar u Dublinu, Slaven Macura koji brani hrvatske boje u Emiratima te mladi Marko Pećnik koji je nakon zagrebačkog Aperitiva karijeru nastavio u nizozemskom Utrechtu. 

Svi strani gosti održat će i prezentacije na stručnom dijelu programa u petak od 12:30 u Galeriji Klovićevi dvori. Ulaz na ovaj party i predavanja je besplatan uz registraciju. Registrirati se možete OVDJE.

Dodamo li ovome i guest shiftove po zagrebačkim barovima, after partije u jedinom zagrebačkom (prerano ugaslom) speakeasy baru – Šupi te završni Open Air party u petak i subotu (17. i 18.05.) koji se ove godine seli na Plato Gradec, sljedeći tjedan je definitivno jedan od zabavnijih i edukativnijih u hrvatskoj koktel povijesti.

Svi zagrebački barovi koji sudjeluju u Cocktail Weeku Zagreb tijekom festivla će imati posebnu ponudu i promotivne cijene koktela, s dodatnim popustom od 10 posto za plaćanje Mastercard i Maestro karticama.

ZAGREB COCKTAIL WEEK

13-19. svibnja 2019.

Plato Gradec, Zagreb

Registracije za masterclasove

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.