Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Na Hvaru je 1. svibnja otvoren sezonski orijentirani restoran Štajun

stajun-hvar

Hvarska restoranska scena nije najvibrantnija na Jadranu. Osim Laganinija, vrlo je malo lokala koji zaslužuju ozbiljniju pozornost. Takvo bi stanje možda mogao promijeniti Štajun, otvoren prvog svibnja.

Štajun je smješten u središtu grada Hvara, blizu katedrale. Otvorili su ga distributer vina Franko Žuvela i kuhar Hrvoje Tomičić, koji je prije radio u restoranu Kod kapetana. Štajun, kako mu i ime kaže, kani biti izrazito sezonski usmjeren. U ovo doba godine tako kuhaju šparoge i artičoke, pa će uslijediti janjetina s graškom, a kad bude puno srdela jelovnik će biti posvećen srdelama.

“Meni ćemo mijenjati svakodnevno,” kazao nam je jutros 28 godišnji gospodin Tomičić. Cijene su za hvarske kriterije sasvim prihvatljive: predjela koštaju između 80 i 100 kuna, a paste koje sami rade maksimalno 130 kuna. Vinska karta bazira se na hvarskim i drugim hrvatskim vinima, s desetak prestižnih svjetskih etiketa poput Gaje, Leflaivea ili Minutyja.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.