Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Sommelieri Siniša Lasan, Ivan Jug i Marko Šram položili su ispite za ASI diplome

asi-diplome

Sommelieri Siniša Lasan, Ivan Jug i Marko Šram položili su ispite za međunarodne ASI diplome. Siniša Lasan, koji ovih dana sudi na Decanterovim nagradama i aktualni sommelierski prvak Hrvatske Ivan Jug položili su najviši stupanj, dok je sommeliere dubrovačke Nautike Marko Šram, novi sommelierski prvak Dalmacije, dobio srebrnu diplomu.

ASI je Međunarodno udruženje sommeliera sa sjedištem u Reimsu u Francuskoj, koje organizira izuzetno praćeno Svjetsko prvenstvo sommeliera i izdaje certifikate vrlo cijenjene u industriji vina.

Međunarodna ASI-jeva sommelierska diploma kreirana je 2012. kako bi osigurala zajedničku, priznatu bazu znanja za sommeliere diljem svijeta. Bez obzira na to odakle sommelier dolazi ASI diploma dokazuje visoku razinu vještine i znanja. Svi sommelieri polažu isti ispit za određenu razinu. Zbog složenosti i težine ispita, prije svojedobno su uvedene dvije razine ASI diploma, zlatna i srebrna. Lasan i Jug već su imali ASI-jeve certifikate, dok je za Marka Šrama, novog sommelierskog prvaka Dalmacije, srebrna diploma prvi certifikat ove organizacije.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.