Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Probali smo ABC s čilijem. Najbolje potrošenih 6,35 kuna ove godine

abc-cili

Beljski ABC sir jedna je od sasvim rijetkih ikona moderne hrvatske prehrambene industrije. ABC danas ima isti status kakav su prije rata imali Zdenka sir, Gavrilovićeva Zimska salama ili Kraševa čokolada Runolist. K tome je još besramno jeftin, jer kutija od deset dekagrama košta između pet i pol i šest i pol kuna, dakle jednako kao i neki trećerazredni kruh prepun aditiva.

ABC je prirodni kremasti sir, koji se proizvodi od mlijeka razmaženih baranjskih krava: sami smo se uvjerili da  su šampionke u količini mlijeka poslije mužnje nagrađene masažom.

ABC-ova kvaliteta potvrđena je i nizom međunarodnih nagrada. Osobito je važno da ABC ovi menadžeri znaju kako njihov sir nikad ne smije postati dosadan. Pa su ovih dana na tržište pustili ABC s čilijem, koji je skoro izvanredan.

ABC s čilijem optimalno je pikantan: dovoljno je ljut da se ljubitelji ljutih osjećaju ispunjenima, ali i dovoljno umjeren da ne rastjera najširu publiku. Uobičajeno je perfektno kremast i ima samo jedan problem. Osim ljutine, ne osjetile okus specifične vrste čilija, što bi ga dodatno podiglo. Zamislimo, recimo, da se ABC čili zove ABC chipotle i da zaista ima okus po dimljenom chipotleu. No, ova je zamjerka posve minorna. ABC čili, koji košta 6,35 kuna, ujedno predstavlja najpametnije potrošenih 6,35 kuna ove godine.

aqua-panna-sidebar
Naslovnica-ulje-2019-2020

aviation-gin

Probali smo ABC s čilijem. Najbolje potrošenih 6,35 kuna ove godine

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min