Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Evo gdje na Uskrs možete ručati vani

apetit-bistro

Uskrs je dan kada većina zagrebačkih restorana ne radi, uključujući i one koji su inače nedjeljom puni poput Vinodola, O’Hare ili Franko’s Pizze & Bara. Smatra se naime, da bi se za Uskrs moralo ručati kod kuće. Osim toga, restoransko osoblje zaista nije osobito sretno kad mora raditi za Uskrs.

S druge strane, unatrag desetak godina i u Zagrebu se polako uvodi običaj proslave Uskrsa u restoranima, koji je tipičan za mnoge strane zemlje. Nadalje, Zagreb je postao turistički grad, a turistima su restorani neophodni svakog dana u godini. Evo stoga kratke liste zagrebačkih restorana koji su danas otvoreni, a gdje biste mogli ručati dostojno velikog blagdana.

Na moru, naravno, skoro svi važniji restorani rade, jer uskršnjim vikendom počinje turistička sezona.

1. Bistro Apetit by Marin Rendić, Jurjevska

apetit

Današnji topao i sunčan dan perfektan je za svečani ručak na jednoj od najljepših zagrebačkih terasa. Uz a la carte jelovnik, renomirani chef Marin Rendić nudi i nekoliko degustacijskih menija, uključujući veganski.

2. Le Bistro, Esplanade, Mihanovićeva

le-bistro-g

Na proljetni Le Bistroov meni chefica Ana Grgić stavila je neka od svojih dosad najelegantnijih i najslasnijih jela. Toplo preporučujemo škampe u juhi od krastavca s krastavcem na roštilju, trilju od kamena s artičokama i komoračem i konfitiranu sipu na bijeloj palenti. Za kraj, mille feuille s jagodama.

3. Okrugljak, Mlinovi

r-okrugljak

Uskrs na Okrugljaku, kad je lijepo vrijeme, pretvorio se u jednu od rijetkih novijih zagrebačkih tradicija. Okrugljak je već u subotu popodne imao rezervirane sve stolove u vrtu za uskršnji ručak. Možete pokušati iza četiri.

4. ReUnion, Canopy by Hilton, Branimirova

canopy-brunch-deserti-gosti

ReUnion i danas priređuje svoj poznati nedjeljni obiteljski, all you can eat ručak, s tim da je ponuda prilagođena Uskrsu, pa je tako chef Marinko Topalović pripremio i francusku salatu, hrvatski i istočnoeuropski klasik koji je davno nestao sa zagrebačkih restoranskih menija.

5. Royal India, Tkalčićeva

royal-india-biryani

Malo vrhunskog curryja, mirisnog tandoorija i raskošnoj biryanija ili opakog vindalooa, zvuči kao uzbudljiva promjena u usporedbi sa skoro uvijek istim domaćim jelima, koja za Uskrs pripremamo desetljećima. Budući da je katoličanstvo po svom imenu, ustroju i načelima univerzalno, zašto ne biste Uskrs proslavili indijskim ručkom? 

6. Zinfandel’s, Esplanade

zinfandel-izbor

Zinfandel i ove nedjelje priprema svoj poznati brunch, najraskošniji u Zagrebu. Dio jela izložen je na buffetu, a dio se može naručiti. Zinfandelova blagovaonica i terasa Oleander spadaju među najljepše ambijente u Zagrebu za svečani blagdanski ručak.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.