Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chiavaloni sada proizvode i passatu od organskih rajčica. Stigla je u trgovine

chiavalon-passata1

Obitelj Chiavalon iz Vodnjana, proizvođači jednog od najboljih istarskih maslinovih ulja, prije nešto više od četiri godine uzeli su u koncesiju golemo, dosta zapušteno zemljište u dolini rijeke Raše. Riječ je o više od 185 hektara fantastične zemlje koja ne pati od istarskih suša. Njive OPG-a Chiavalon nalaze se dva metra ispod razine mora i održavaju ih složenim, četverostupnim sistemom odvodnih kanala.

Nakon tri godine priprema, Chiavaloni su u dolini rijeke Raše počeli proizvoditi ječam, zob, pir, rajčice, lubenice, dinje i krastavce, kojima opskrbljuju bolje restorane i luksuzne hotele. OPG Chiavalon nedavno je na tržište pustio svoj prvi proizvod za maloprodaju, passatu od organske rajčice. “Proizvodimo zaista vrhunsku rajčicu u organskom uzgoju, i odlučili smo joj dati dodanu vrijednost,” rekao nam je prije par mjeseci Tedi Chiavalon.

Odluka da proizvode baš passatu nije slučajnost. Talijansko Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva passatu precizno je definira kao proizvod koji se dobiva isključivo od svježih rajčica i mora očuvati sve organoleptičke karakteristike zrele rajčice. Ništa što se dobiva od smrznute rajčice ili dodavanjem koncentrata, ne smije se zvati passata. Passata ima malo nježniji okus od polpe (koja sadrži komadiće rajčica) jaki umami i koristi se za sve od umaka do pizza. Naravno, Chiavaloni svoju organsku passatu preporučuju uz njihova ekstradjevičanska maslinova ulja. Chiavalonova passata u Zagrebu se može kupiti u Vivatu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.