Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Nepalski chef Tika Ram Sharma koji je radio u Nobuu i Four Seasons, u subotu kuha u zagrebačkom ReUnionu

tika-ram-sharma-reunion

Ova bi se zagrebačka subota mogla pretvoriti u gastronomski spektakl, barem za ljubitelje japanskog fusiona. Naime, od 13 do 18 sati restoran ReUnion, poznat po svojim nedjeljnim obiteljskim all you can eat ručkovima, ugošćuje nepalskog chefa Tika Ram Sharmu, koji će zagrebačkim fanovima gastronomije dalekog istoka pripremati niz specijaliteta nadahnutih tradicijom japansko-europskog fusiona, koja se gradi već desetljećima.

sharma-torta-od-sira

Ovdje je važno naglasiti da chef Tika Ram Sharma u profesionalnoj biografiji bilježi angažman u Nobuu, jednom od restorana koji su izmislili japanski fusion. Osim u Nobuu, chef Tika kuhao je u Four Seasonsima u Mumbaiju, Dohi i na Sejšelima. Four Seasons je, kako znamo , jedan od najluksuznijih svjetskih hotelskih lanaca (koji bi trebao doći na Hvar i u Dubrovnik u iduće dvije godine).

Ovaj nepalski veteran fine dininga u ReUnionu će pripremati tartar od tune s ponzuom, maki sushi s tunom lososom, soba rezance s kozicama u tempuri Iis povrćem u tempuri, teppanyaki piletinu i cheesecake s yuzuom. Cijene su široko prihvatljive, između 70 i 110 kuna po pojedinom jelu.

sushi-maki

Idućeg petka 12. travnja, u ReUnionu će se održati jedna od prvih gastronomskih craft večera u Zagrebu. Večeru priređuje ReUnionov chef Marinko Topalović u suradnji s vlasnikom Zmajske pivovare Andrejom Čapkom, kojiće predstavljati piva odabrana za slaganje uz Topalovićevu hranu.

Osim Zmajske pivovare, točit će se i piva Garden Breweryja i Petog elementa. Takve su manifestacije zagrebačkoj ugostiteljskoj sceni upravo neophodne da bi se vidjelo kako vrhunski i dobri craftovi izvrsno idu uz ozbiljnu restoransku hranu. O detaljima prve zagrebačke gastronomske pivske večere poslije skoro dvije godine, izvijestit ćemo idući tjedan.

REUNION JAPAN FUSION

Canopy by Hilton, Branimirova 29

Subota, 6. travnja

13:00-18:00

Rezervacije info@reunionrestaurant.hr 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.