Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U čast novog cara japanski je hotel napravio kičasti burger od 900 dolara

burger-car-japan

Japan 1. svibnja dobiva novog cara i s njim proglašava novu eru. Kad car Akihito zbog godina abdicira 30 travnja, završit će Heisei era i s novim carom Naruhitom počet će Reiwa, era vladavine reda i sklada. Tokijski Grand Hyatt hotel ovu je smjenu odlučio obilježiti na upečatljiv, ali nažalost posve pogrešan način. Kreirali su vjerojatno najkičastiji hamburger svih vremena.

Nazvan Golden Giant Burger, ovaj hamburger prodavat će se za nevjerojatnih 900 dolara, iako za taj novac neće nuditi osobit hedonistički doživljaj. Većina cijene otpada na masu, hamburger je velik tridesetak centimetara u promjeru s više od kilograma mesa. Na pljeskavici je cijeli kuroge wagyu steak, a na steaku foie gras. Burger se dovršava pred gostima ribanim tartufima, pa se poklapa golemim pecivom posutim zlatnim prahom. U burger još idu salata, cherry rajčice i cheddar.

Sve skupa može dogurati do preko tri kilograma i namijenjeno je posluživanju za šestero osoba. No i podijeljena na šestero, cijena hamburgera ruši sve granice, nešto više od 1000 kuna po osobi.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.