Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ana Grgić na prepunoj osunčanoj terasi predstavila je proljetni jelovnik Le Bistroa

le-bistro-g

Terasa Esplanadina Le Bistroa dobar je dio dana u hladu. Negdje do dva. Onda sa zapada počne prodirati sunce, od kojeg se u srpnju i kolovozu gosti štite velikim suncobranima, dok se u ovo doba godine naprosto sunčaju. Tako se u ponedjeljak u rano popodne više od stotinjak uzvanika sunčalo ispred Esplanade, gdje je predstavljen novi, proljetni jelovnik Le Bistroa, gastronomski daleko najboljeg zagrebačkog bistroa. 

le-bistro-voda

Na novom se meniju nalazi čitav niz zanimljivih jela, poput kvarnerskih škampa s kadaifom, marinirane skuše s kvinojom, rakovice s tapiokom i bosiljkom, quichea sa šparogama i tartufima, i trilje kamenjarke s marmeladom od komorača i šafrana te confita od sipe.

le-bistro-rizoto
ana-grgic-g (1)
Chefica Ana Grgić
le-bistro-deserti

Novi Bistroov meni ponovo podiže ljestvicu ambicija i kvalitete ovog odličnog restorana. Na današnjem je ručku Le Bistro predstavio svoje važne dobavljače, poput maslinovih ulja Belić te vinarija Tomac, Franković, Korak i Tomaz.

Osobito je važno da je na prezentaciji sudjelovao i predstavnik WWF a za Hrvatsku. Esplanade naime, želi poštovati načela održivosti u nabavi svježih sastojaka, pri čemu su ribe i rakovi najosjetljiviji. Stoga nas je zaista razveselilo što najbolji zagrebački hotel aktivno surađuje s WWF-om.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.