Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pizze u Veži imaju dobre sastojke, umjerene cijene i sumnjivo tijesto

veza-pizza

Veža je najautentičnija susjedska pizzeria u Zagrebu. Ona je smještena u Maksimirskoj ulici, a skoro sve pizze zovu se po okolnim ulicama, pa tako imamo Kuhačevu (bijela s mozzarellom di bufala), Rakovčevu (s inćunima), Srebrnjak (s tunom), Rendićevu (s pršutom ) i tako dalje. Osjećaju lokalnog zajedništva trebaju pridonijeti komunalni stol i šank

Sastojci na pizzi neobični su, a neki se doimaju prvorazredno i skupo. Veža, primjerice, koristi sabljarku, guanciale, lardo, biftek i bresaolu. Većina pizza dolazi na stol s uzorno svježim listovima bosiljka. Cijene su umjerene do niske.

Pizze dimenzija automobilske gume koštaju između 39 i 59 kuna što je, s obzirom na sastojke, zapravo jeftino. Naručili smo pizzu Veža, s trakicama bifteka, mozzarellom fior di latte, rukolom, grana padanom i bosiljkom. I meso i sir i rikula bili su jako okej. I sve bi bilo super, kad bi samo tijesto bilo dobro. A nije.

Pizza u Veži izgleda poput ravne pogače, bez podignutog ruba i bez mjehura. Tijesto u sredini toliko je palačinkasto da vam ne treba nož, dok je na rubovima tvrdo i keksasto, kao da se radi o smrznutoj pizzi (ili kao da su zaboravili staviti kvasac). I to i takvo tijesto izlazi iz prave krušne peći. 

Ljudi u Veži jako su nam simpatični. Vežin koncept prijateljske susjedske pizzerie inteligentan je i šarmantan. Ali, žele li preživjeti, hitno bi morali angažirati konzultanta za pizzu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.