Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Otvorila se Veža, najkvartovskija pizzeria u Zagrebu

U zadnjem dijelu Maksimirske ulice, između Mašićeve i Kvatrića, odmah pokraj cafea Dvorište, ovih se dana otvorila pizzeria Veža, koja službeno s radom počinje sutra, u ponedjeljak 18. rujna.
Veža je svakako najkvartovskija pizzeria u Zagrebu. Sve njene pizze nazvane su po obližnjim ulicama, pa tako među ostalim imamo Kušlanovu (miješana), Fijanovu (4 vrste sira) , Kuhačevu i Ožegovićevu pizzu. Jedna od tri riblje pizze ime je dobila po Rakovčevoj ulici, a lasagne po Zajčevoj, strmoj cesti koja vodi prema Mirogoju i u čijem se podnožju prije mnogo godina nalazila pizzeria Tomato poznata po dobrim lasagnama, dok je na vrhu ulice rodilište.

Osim što nazivima pizza želi afirmirati mikrolokalnu zajednicu, Veža promiče i zajedništvo u samoj pizzeriji: taj duguljasti lokal nema, naime, zasebne stolove nego se po njegovoj vertikali proteże dugački zakrivljeni komunalni stol, što je inovacija u zagrebačkom ugostiteljstvu.


Pizze se peku u krušnoj peći, a koštaju između 40 i 60 kuna. Nažalost, nismo uspjeli isprobati Vežinu pizzu jer je pizzaiolo, kad smo svratili u nedjelju oko 12 i 30, bio otišao još nešto kupiti. Budući da je nedjelja Veži bila tek šesti radni dan i uhodavanje a doimaju se beskrajno simpatično, ovaj ćemo im gaf srdačno oprostiti.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.