Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

Najspektakularnije uskršnje kreacije slavnih slastičara za 2019.

uskrsnja jaja

Slastičarnice za Uskrs naprosto procvjetaju. Luksuzni hoteli natječu se u maštovitim kreacijama. Slastičari izbacuju ekskluzivne serije čokoladnih jaja u kojima pokazuju sav talent i vještinu. Instagram feedove će nam uskoro zatrpati najdivnije proljetne slastice, koje najavljuje lijepi stari običaj poklanjanja čokoladnih zečeva i jaja za Uskrs. Otvaramo sezonu listom spektakularnih uskršnjih kreacija slavnih svjetskih slastičara.

La Maison du Chocolat

jaja-maison

Ekskluzivna ograničena serija Nicolasa Cloiseaua za La Maison du Chocolat astoji se od devet jaja ukrašenih mliječnom i tamnom čokoladom, zlatnim listićima i rupicama. Na jajima su imaske čije su boje i okusi posvećeni zemljama iz kojih je došao kakao za čokoladu: Ganu predstavlja 68%-tna tamna čokolada u pralinama s pecan orasima i karameliziranim pecanima, Javu mliječna čokolada 45% s pralinama s drobljenim karameliziranim indijskim oraščićima, a Brazil tamna čokolada 55% s mliječnim pralinama s bademima, lješnjacima i karameliziranim keksima.

Alain Ducasse

jaja-ducasse

Povodom otvorenja nove La Manufacture čokolaterije u Londonu, Alain Ducasse u svoju je uskršnju kolekciju uvrstio čokoladne zečeve, anglosaksonske simbole Uskrsa. Zečeve je kreirao Pierre Tachon, od tamne i mlijene čokolade, s malim pralinama u obliku jaja skrivenima u njima.

The Peninisula Pariz

jaja-peninsula

Enchanteresse, a pariški hotel Peninsula za ovaj je Uskrs odabrao temu Čarobnice, poetsku interpetaciju igre diabolo. Jaja koja je kreirao Dominique Costa napravljena su od posebne 100% Signature čokolade koju je Valrhona razvila samo za Peninsulu, i od tamne čokolade 70% s laganim dodirom citrusa i timut papra, a punjena su čokoladnim bombonima i pralinama. Na jajima su neizbježni simboli pariške Peninsule, spektakularni luster iz lobija koji predstavljaju zlatni listići i štapići inspirirani njihovim kantonskim restoranom LiLi.

Raúl Bernal

jaja-bernal

Španjolski majstor Raúl Bernal svojim nas je simpatičnim životinjicama razveselio još na lanjskoj listi najljepših uskršnjih jaja. Ti su dobri stvorovi već stvorili mitsku kolekciju koju obožavaju i djeca i odrasli. Ove godine u društvo su dodali koale i čudnovate kljunaše.

Park Hyatt Paris-Vendôme

jaja-hyatt

Inspiriran putovanjem u Arizonu, Jimmy Mornet za pariški je Park Hyatt napravio kolekciju inspiriranu Indijancima. Lik na jajima je poglavica plemena Amerindian Hualapai, napravljen od tamne Manjari 64%, Dulceya od 32% i ukrašen perjanicom od mliječne Jivare 40%. Jaja su ukrašena malim mliječnim pralinama s pijemontskim lješnjacima. Mornet je za svako jaje trebao deset sati za razvoj dizajna i 50 sati za izradu.

Pierre Hermé

jaja-herme

Pierre Hermé ove godine uskršnja je jaja posvetio MOOD-u, čuvenom komadu francuske zlatarnice Christofle. Ova mala jestiva skulptura kombinira simbole dviju kuća, Christofleovo srebro i Herméovu čokoladu. Jaja su napravljena u dvije verzije, svako je visoko 18 centimetara i teško 400 grama i otvara se kao kutija. U posebnoj ograničenoj seriji su prave skulpture, MOOD jaja od 30 centimetara, od gotovo dva kilograma tamne čokolade 64% od Pure Origine kakaa iz Belizea, s farme Xibun iz okruga Cayo. Jaja su ručno ukrašena srebrnim listićima.

Ernst Knam

jaja-knam

Tamna Pachiza 70% iz Perua pošpricana je crvenim kakao maslacem i ukrašena šećernim elementima i bijelom čokoladom obojenom u žuto. Sve da bi čokoladno uskršnje jaje Ernsta Knama postalo velika sočna jagoda. Genijalan potez.

Le Meurice

jaja-meurice

Cédric Grolet za Uskrs u Le Meuriceu predlaže jednu od svojih prepoznatljivih hiperrealističnih imitacija, hrskavo šuplje jaje u tri okusa: kikirikija, kakao nibsa i pistacija. Grolet je objasnio da je htio napraviti uskršnje jaje koje se može razbiti i dijeliti. Unutrašnjost je prekrivena slojem pralina od fine crne čokolade.

Maison Caffet

jaja-caffet

Pascal Caffet je ove godine izišao s ultrahedonistikom kolekcijom od četiri jaja. Enrobé je od intenzivne tamne čokolade 70% djelomično prekrivene mliječnom čokoladom i tostiranim komadićima badema. Précieux je od mliječne čokolade 40% s rižom, tostiranim bademima i karameliziranim pecanima. Croq’Télé je od intenzivne tamne čokolade 70% s arancinima, karmeliziranim bademima i lješnjacima, grožđicama, sirovim pistacijama i čipsom od sušenih jagoda. Siglé je školjka od iste čokolade kombinirane s milječnom čokoladom.

Saray Ruiz

jaja.-ruiz

Profesorica Saray Ruiz se vraća svojim omiljenim morskim motivima u ovogodišnjoj uskršnjoj kolekciji. Poruke u boci, galebovi i maštovite lučice iz katalonske Escole de Patisseria svojom svježinom i pročišćenom estetikom odlično utjelovljuju osjećaj Uskrsa.

Lenôtre

jaja-lenotre

Francuska institucija svoja je uskršnja jaja posvetila maskama, inspririranima životinjskim motivima na tapetama pariškog dizajnera Michaëla Caillouxa. Guy Krenzer za Lenôtre je napravio maske sove, pande i rakuna. Sova je od mliječne čokolade i karamela, panda od tamne i mliječne čokolade, mlijenog karamela i vanilije, a rakun je od bijele čokolade, vanilije i tamne čokolade. Riječ je o interpretacijama klasičnog recepta za Lenôtreovu Opera tortu.

Christophe Michalak

jaja-michalak

Christophe Michalak napravio je četiri tradicionalna jaja različitih tekstura, od dvije vrste čokolade, tamne 66% i mliječne 42 posto. Oeuf Brillant Noir i OEuf Rocher noir su od tamne čokolade s kakao nibsima, beignetima i tostiranim lješnjacima, a OEuf Brillant lait i OEuf Rocher lait su od mliječne čokolade s beignetima, tostiranim bademima i lješnjacima.


Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.