Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Autori Chef’s Tablea snimili su novu seriju Street Food. Na Netflixu 26. travnja

jay-fai

Netflixov amblematski serijal prošao je dug put od prve epizode u kojoj je Massimo Bottura zaneseno grlio Parmigiano Reggiano. Utjecaj Chef’s Tablea na svjetsku gastronomiju vjerojatno je nadmašio sva početna očekivanja autora Davida Gelba i Netflixove produkcije. Chef’s Table u zvijezde je lansirao Anu Roš, milijunima otkrio pravu važnost visoke kuhinje, otvorio nam viziju budućnosti hrane kroz pogled i ideje nekih od najvećih chefova današnjice, od Dana Barbera do budističke monahinje Jeong Kwan.

Redatelji Chef’s Tablea sasvim su se dobro snašli u kompliciranim vrijednosnim i kulturološkim spletovima globalne restoranske industrije, a tamo gdje se nisu snalazili, znali su slušati publiku. Jednu cijelu sezonu posvetili su samo francuskim chefovima. Jednu samo slastičarima. U zadnjoj sezoni otkrili su nam kuhare koji možda nisu svi celebrity ali utjelovljuju novu, osvješteniju i demokratičniju globalnu gastronomiju koja nije izolirana u fine dining restoranima i medijima, nego nastaje duboko u društvu i neposredno ga mijenja.

U svom prvom spin off projektu proizišlom iz Chef’s Tablea, David Gelb sa starim suradnicima Brianom McGinnom, Andrewom Friedom i Daneom Lillegardom okreće se jednom od najrelevantnijih područja današnje gastronomije, uličnoj hrani.

Street Food serija posvećena je herojima uličnih kuhinja koji zadnjih godina konačno dobivaju zasluženo priznanje u kulinarskom mainstreamu. Michelin je prije dvije godine prvi put dao zvjezdice hawkerima u Singapuru, bangkoška kuharica Jay Fai postala je superstar. Njihove životne priče su priče o preživljavanju, ustrajnosti i ljudskom duhu. Prva sezona Street Fooda imat će devet epizoda iz devet azijskih zemalja. Još nisu službeno objavljena imena kuhara, osim Jay Fai čija je fotografija u medijskim najavama serije. Street Food na Netflix dolazi 26. travnja.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.