Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U ponedjeljak u Šibeniku počinje drugo izdanje gastro kongresa Chef’s Stage

elena-arzak

U Šibeniku  ponedjeljak počinje drugo izdanje Chef’s Stagea, najvažnijeg hrvatskog gastro kongresa. Dok je lanjski Chef’s Stage bii posvećen identitetu i promociji autentične hrvatske lokalne gastronomije, ovogodišnji kongres kroz oba je dana fokusiran na konkretnu ulogu gastronomije u turizmu i lokalnoj ekonomiji.

Apsolutno najveća zvijezda ovogodiošnjeg Chef’s Stagea, chefica mitskog baskijskog restorana Arazak, Elena Arzak, nastupit će na jednom od ovogodišnjih panela koji se bave upravo temama ciljanog razvoja hrvatske gastronomije, s posebnom naglaskom na održivost. No, ovogodišnje će se Chef’s Stage vjerojtno pamtiti po zajedničkom predstavljanju nove generacije hrvatskih chefova koja je u restoransku industriju već donijela novi pristup poslu, novu energiju i ambiciju, poput Gorana Kočiša iz Zagrebačkog Noela i Denija Srdoča iz Drage di Lovrana koji su ove godine dobili Michelinove zvjezdice, ili chefa Boškinca Matije Bregeša koji je ovogodišnjim nagradama vodiča Gault&MIllau Hrvatska proglašen velikim chefom sutrašnjice.

Na Chef’s Stageu će biti proglašen i dobitni stipendije fondacije Budi foodie, koju je osnivač kongresa Rudi Štefan osnovao za financiranje vrhunskog međunarodnog obrazovanja najtalentiranijih mladih hrvatskih restoranskih profesionalaca. Tijekom kongresa održat će se niz masterclassova i šest gala večera. Dvije večere će se po prvi put održati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku.

Na večerama će kuhati Rudi Štefan, Hrvoje Zirojević, Jure Tomič, Hrvoje Kroflin, Marina Gaši, David Skoko i mnogi drugi. Ove godine održat će se i masterclass o vinu na kojemu će nastupiti braća Benvenuti, Dimitri Brečević i obitelj Miloš, masterclass o kavi vodit će predsjednik Illyjeva Sveučilišta a kavu Moreno Faina, dok će masterclass o Hennessyju održati ambasador kuće Marc Boissonet.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.