Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Evergreen se isprofilirao u jedini pravi sushi bar u Hrvatskoj

Tekka, Takenoko, Time i Hanami ozbiljni su restorani s odgovarajućim cijenama, ambijentom, listom pića i elaboriranom kuhinjom. Lošinjski Matsunoki još je luksuzniji.

S druge strane nacionalne ponude sushija stoji Ginger, kao dućan sa stolovima. No, u Hrvatskoj gotovo da nema klasičnih sushi barova.

Sushi bar je jednostavno uređeni lokal koji priprema kvalitetnu,ne odveć pretencioznu hranu po šire prihvatljivim cijenama. U tu se definiciju najbolje uklapa zagrebački Evergreen.

Evergreenove rolice sushija koštaju između 35 i 85 kuna, a dovoljne su za zasitan ručak. Tempura od povrća i shiitakea košta manje od pedeset kuna, a dva nigirija od jegulje ili tune 42 ili 43 kune.

Zbog tih je cijena sasvim logično da u Evergreen dolazi puno mladih i vrlo mladih ljudi. A hrana je dobra do vrlo dobra.

Tempura od povrća bila je hrskava iako možda previše smeđa, dok je juha Kyoto s kozicama jedna od varijanti tajlandskih ljutih juha, ali s nedovoljno ljutine.

Sushi je mnogo bolji. Gunkan s jeguljom i mladim lukom toliko je moćan i bogat da bi mogao podnijeti taninizirano crno vino. Nigiri s jeguljom također je bio izvrstan, dok je toro ukusan, ali nema onaj senzacionalni efekt topljivosti na jeziku kao zaista vrhunska masna tuna. Dragon Roll, uramaki s jeguljom, kozicama, avokadom i ikrom bogati je comfort food s dobro blansiranim sastojcima i teksturama, dovoljno ukusan i hranjiv da osam sushija može funkcionirati kao cijeli ručak.

Okusi u Evergreenu su snažni, čisti i pomalo rustikalni, drukčiji od elegantnih okusa i tekstura klasičnih japanskih restorana. No, Evergreen je uspješan sushi bar s vrlo finom hranom u svom žanru, koji je u Hrvatskoj nažalost usamljen. Ponuda vina racionalno je siromašna, ali s par zbilja dobrih etiketa, poput Korakova sauvignona Kamenice. Bilo bi lijepo da pjenušce toče na čaše umjesto što drže one grozne, neupotrebljive bočice od dva deci.

EVERGREEN SUSHI BAR

Ilica 49, Zagreb

HRANA -4/5  AMBIJENT 4/5 (ako sjedite na šanku s pogledom na Ilicu)  VINA -3/5  SERVIS -4/5

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.